≫ 

Nezavisni policijski sindikat Srbije apeluje da se ne šire lažne vesti i hvalospevi za nekoga ko to najmanje zaslužuje

Svakog policajca koji zna makar slovo o sindikalizmu zaboli kada pročita da je "Policijski sindikat Srbije jedini pravi sindikat" i pionir sindikalizma - navodi se u saopštenju

  • 7

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je, na osnovu zahteva Nezavisnog sindikata policije za preispitivanja reprezentativnosti Policijskog sindikata Srbije, utvrđeno da PS S više nije reprezentativni sindikat u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Tim povodom izdato je saopštenje za javnost Nezavisnog policijskog sindikata Srbije.

- Svakog policajca koji zna makar slovo o sindikalizmu zaboli kada pročita da je "Policijski sindikat Srbije jedini pravi sindikat" i pionir sindikalizma, a znajući ko čini rukovodstvo spomenutog, sada već bivšeg reprezentativnog sindikata, i za šta su se "borili" - navodi se.

- Svi smo mi u policiji neko vreme, neko duže od drugih, i znamo kako stvari funkcionišu, znamo da njihova politička saopštenja i već uveliko političke floskule više nemaju S od sindikalizma, već samo P od politike. Davno nam je svima jasno da se cilj borbe za policajce uveliko pretvorio u lične ciljeve i ambicije, i da su sindikalne vođe PSS počele da sanjaju sebe kao političke vođe.

Jedino se nisu zapitali kako će to da utiče na nas ostale, sindikalne zastupnike i borce, ali i pripadnike u uniformi koji ustaju svako jutro i rade svakog dana i noći, dok oni snimaju konferencije za medije po kancelarijama i sponzorišu svoje političke proglase po društvenim mrežama.

Naravno da će svaki policajac i vatrogasac, koji zna šta je prava borba i zalaganje, prepoznati i šta ona nije. Zato Nezavisni policijski sindikat Srbije apeluje da se ne šire lažne, "napumpane" vesti i hvalospevi za nekoga ko to najmanje saslužuje - naprotiv, očigledno je zasluga izgubljena omasovljenim gubitkom članova - piše u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    5. mart 2019 | 19:42

    Sve sindikate treba ugasiti jer su u dilu sa ministrima ponude im povoljnosti za njih i zaposle im nekog iz porodice i to je kraj nijedan sindikat ne obavestava svoje clanove o desavanjima u MUPU niti nesto rade za dobrobit policije nista dobro nisu izdejstvovali nose se vetrovke za zimu koje su date jos 2002 sramota slova popadala smeje se narod nikada policija nije pogazena nego sada a kada zagusti daj policiju.

  • Dejan

    5. mart 2019 | 20:06

    Ugasiti sindikate pod hitno.Dosli ste na radna mesta bez policijskog posla.sramota

  • Raspucin

    5. mart 2019 | 20:16

    Samo lovu uzimate i to ozbiljnu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA