• 7

Nezavisni policijski sindikat Srbije apeluje da se ne šire lažne vesti i hvalospevi za nekoga ko to najmanje zaslužuje

Svakog policajca koji zna makar slovo o sindikalizmu zaboli kada pročita da je "Policijski sindikat Srbije jedini pravi sindikat" i pionir sindikalizma - navodi se u saopštenju

  • 7

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je, na osnovu zahteva Nezavisnog sindikata policije za preispitivanja reprezentativnosti Policijskog sindikata Srbije, utvrđeno da PS S više nije reprezentativni sindikat u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Tim povodom izdato je saopštenje za javnost Nezavisnog policijskog sindikata Srbije.

- Svakog policajca koji zna makar slovo o sindikalizmu zaboli kada pročita da je "Policijski sindikat Srbije jedini pravi sindikat" i pionir sindikalizma, a znajući ko čini rukovodstvo spomenutog, sada već bivšeg reprezentativnog sindikata, i za šta su se "borili" - navodi se.

- Svi smo mi u policiji neko vreme, neko duže od drugih, i znamo kako stvari funkcionišu, znamo da njihova politička saopštenja i već uveliko političke floskule više nemaju S od sindikalizma, već samo P od politike. Davno nam je svima jasno da se cilj borbe za policajce uveliko pretvorio u lične ciljeve i ambicije, i da su sindikalne vođe PSS počele da sanjaju sebe kao političke vođe.

Jedino se nisu zapitali kako će to da utiče na nas ostale, sindikalne zastupnike i borce, ali i pripadnike u uniformi koji ustaju svako jutro i rade svakog dana i noći, dok oni snimaju konferencije za medije po kancelarijama i sponzorišu svoje političke proglase po društvenim mrežama.

Naravno da će svaki policajac i vatrogasac, koji zna šta je prava borba i zalaganje, prepoznati i šta ona nije. Zato Nezavisni policijski sindikat Srbije apeluje da se ne šire lažne, "napumpane" vesti i hvalospevi za nekoga ko to najmanje saslužuje - naprotiv, očigledno je zasluga izgubljena omasovljenim gubitkom članova - piše u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • PETAR 1

    Nezavisni sindikat, neutralna drzava, zato nam ide dobro.

  • Ljubiša

    Zakonom zabraniti sve sindikate...pa ti ljudi su najveći neradnici u svakoj firmi,to svi znate iz iskustva.Ne može takav neradnik u sindikatu da ima istu platu,čak i veću od onoga koji se svaki dan susreće sa kriminalcima...sindikalci malo na ulice,da vide kako je,oni ni u pritvoru ne bi prepoznali ko je secikesa a ko ubica.

  • Joakim1

    Kako moze biti sindikat opozicija.On zastupa svoje clanove a ne Djilasa Jeremica Obradovica i ostale setace.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima