• 31

Andreja (32) je rodila bebu, a nije znala da je trudna: Pojavilo se neko napinjanje, posle dva puta izašlo mi je dete. Stavila sam ga u lavor, bilo je modro i hladno (FOTO)

Komšije ove porodice smatraju da bi tek rođenoj devojčici život bio mnogo bolji daleko od majke, za koju navode da je "sumnjivog morala"

  • 31

Andreja M. (32) iz jednog sremskog mesta, koja se pre dva meseca porodila sama u kući, i pored toga što je svesna da živi u nehigijenskim uslovima, u kući bez struje i sa bolesnom majkom i ocem alkoholičarem, i mesečnim primanjima od 13.000 dinara socijalne pomoći, kaže da je iz Centra za socijalni rad u Irigu neće ubediti da dete preda u hraniteljsku porodicu.

I komšije ove porodice smatraju da bi tek rođenoj devojčici život bio mnogo bolji daleko od majke, za koju navode da je "sumnjivog morala".

Zasad nema odgovora na pitanje kakva je dalja sudbina dvomesečne Marijane, odnosno ko bi je prihvatio, pošto na području Iriga nema hraniteljskih porodica, a ni zainteresovanih hranitelja iz drugih opština.

Andrejina majka; Foto: Smiljka Kostić

Andreja, koju su novinari Sremsko-mitrovačkog portala zatekli u kući, dok joj je majka krčila granje po dvorištu u kojem vlada veliki nered, kaže da nije znala da je bila trudna.

- Dok sam ležala na krevetu, odjednom mi se pojavilo neko napinjanje. Posle dva puta izašlo mi je dete. Uplašila sam se i počela da dozivam mamu. Dete sam stavila u lavor, bilo je modro i hladno, a onda sam počela da krvarim. Tada je mama otišla do jedne prodavnice i pozvala Hitnu pomoć - priseća se Andreja, koja kaže da zna ko je otac njenog deteta, ali ne želi da mu to saopšti.

Ovu priču potvrđuje i njena majka Julijana, koja napominje da je više puta govorila ćerki da je trudna, ali da je Andreja to negirala.

Videla sam da joj se stomak spušta i kad sam je pitala da li je trudna, ona mi je rekla da je bila kod lekara i da joj je rečeno da ne može da ostane u drugom stanju. I ako smo svi bili prvo u šoku, unukin dolazak sve nas je obradovao - govori baka male devojčice, tvrdeći da su se sada zadužili zbog hrane za bebu, pošto je majka ne doji.

Andreja sa bebom; Foto: Smiljka Kostić

I Andrejin otac Enri smatra da dete treba da ostane kod njih.

- Kada bi nam "pojačali" novčanu pomoć, bilo bi dobro. Odranije imamo dug za struju i zato nam je već duži period isključena, a kada ćemo je opet dobiti to ne znam - priča Enri.

Povodom ovog slučaja, u Centru za socijalni rad u Irigu, nisu hteli da daju nikakve izjave za medije, pošto je direktorka na godišnjem odmoru.

- Poziv koji je bio upućen Hitnoj pomoći da je u toku porođaj, naše ekipe su primile, ali kada su izašle na teren on je već bio završen. Majku i dete smo primarno prevezli u naš Dom zdravlja, a onda su sanitetskim vozilom prebačeni za Novi Sad, majka u Betaniju, a dete u Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine - kaže dr Nebojša Acin, direktor Doma zdravlja u Irigu za Sremsko-mitrovački portal.

VIDEO: Čudo života! Dete se rađa u posteljici

(Telegraf.rs/Sremskomitrovački portal)

Komentari

  • Ana

    Hoće novčani pomoć. Pa i ja bih sestro slatka, ovako ne dobijam novčanu pomoć,nego živimo od svog rada i u skladu sa tim rađam decu. Dakle, imamo novca da odgajamo dvoje,a da im sve bude potaman.

  • Cika delija momak

    Ja znam da baš ličim na komšiju...

  • TT

    Pametan ovaj njen otac, da im je malo vise novcane pomoci? Pa i nas kad bi neko finansirao mi bi radjale po 5-6 . Nego kazi ti cerki da pronadje tatu tog djeteta i ona da skine taj lak sa noktiju pa na posao oboje .

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima