≫ 

Vozač kombija, koji je pregazio 2 devojčice u vrtiću, kažnjen smanjenjem plate: Roditelji zatečeni epilogom nesreće u Rumi

Najbitnije je da su devojčice dobro, da su se oporavile i sada redovno pohađaju vrtić, rekao je direktor Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje "Poletarac" Radoslav Mašić

  • 12

Disciplinski postupak protiv vozača kombija za dostavu hrane, koji je 12. oktobra u dvorištu Vrtića "Kockica" u Rumi pregazio dve petogodišnje devojčice, završen je, a on je kažnjen jednokratnim smanjenjem plate, prenosi Blic.

Njegova koleginica, referentkinja za bezbednost u vrtiću, takođe je kažnjenja jednokratnim smanjenjem plate, a vaspitačice koje su u tom trenutku bile sa decom u dvorištu premeštene su u drugu grupu.

Direktor Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje "Poletarac" Radoslav Mašić potvrdio je Blicu da je postupak povodom tog incidenta završen uz napomenu da je najvažnije da se devojčice osećaju dobro.

- Nakon opsežne istrage tokom disciplinskog postupka koju su obavili naša ustanova, policija i tužilaštvo, odlučeno je da vozač kombija koji je učestvovao u incidentu bude kažnjen smanjenjem plate i on je i dalje zaposlen kod nas. Utvrdili smo da je došlo do propusta kod referentkinje za bezbednost u vrtiću te je i ona kažnjena zato što deo na kome se dogodio incident nije bio propisno obeležen kao ekonomski prilaz vrtiću - objasnio je Mašić.

Na pitanje da li su disciplinskim postupkom preduzete neke mere protiv dve vaspitačice koje su bile u dvorištu sa decom tokom incidenta, kratko je odgovorio: "Premeštene su u drugu grupu."

Devojčice se dobro osečaju Foto: A. Nalbantjan/Ilustracija

- Najbitnije je da su devojčice dobro, da su se oporavile i sada redovno pohađaju vrtić. Radi smirivanja strasti odlučeno je da se vaspitačice rotiraju i da njihove koleginice iz druge grupe zauzmu njihovo mesto. Mi smo uradili sve što je u skladu s našim nadležnostima, a kako smo obavešteni, Osnovno javno tužilaštvo u Rumi obustavilo je postupak protiv našeg kolege koji je upravljao dostavnim vozilom zato što su tokom istrage utvrdili da u tom incidentu nije bilo elemenata krivičnog dela - rekao je Mašić.

O njegovim navodima povodom istrage nisu stigli nikakvi odgovori iz Osnovnog javnog tužilaštva u Rumi.

Podsetimo, petogodišnjakinje su povređene u dvorištu vrtića kada je na njih naletelo dostavno vozilo dok su na betonu crtale kredama. Jedna devojčica je lakše, a druga teško povređena, pošto su joj slomljene kosti lica.

RODITELJI ZATEČENI

Lj. P, majka jedne od povređenih devojčica, kaže za Blic da je potpuno zatečena vešću da je postupak okončan, jer ih niko nije o tome obavestio.

- Jedino što znamo jeste da su vaspitačice premeštene u drugu grupu. Znamo da je tužilaštvo vodilo neki postupak i čekali smo njegov ishod. Mi nismo jedni od onih ljudi koji će stalno da zapitkuju šta se dešava i da vršimo pritisak na nekoga. Smatramo da svako treba da radi svoj posao časno i pošteno. Nama je najbitnije da nam je dete dobro. Pošto nismo dobili ništa zvanično, sačekaćemo da čujemo šta kažu u tužilaštvu. Ukoliko su zaista obustavili postupak, konsultovaćemo se sa advokatom i odlučiti da li ćemo privatno pokrenuti nešto pred nadležnim organima i protiv koga, pošto praktično niko nije kažnjen - rekla je ona, uz napomenu da "kaznu" određenu vozaču i referentkinji za bezbednost u vrtiću ne želi ni da komentariše.

(Telegraf.rs/Blic.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baxter

    10. mart 2019 | 08:35

    Pa sta hocete od coveka, da robija 15 god zbog nesrecnog slucaja u kom nema tezih posledica? Deca ko deca, verovatno su I sama zasla oko kombija, covek ih nenamerno zakacio I gotovo! Nije bilo neko bahacenje, brzina, alkohol I sl, jednostavno nezgoda u krugu vrtica I kraj price!

  • Sneza

    10. mart 2019 | 07:53

    Sramota!!!

  • Radan

    10. mart 2019 | 08:25

    Eto nam srbije eto nam sudstvo eto nam zakon eto nam pravde 😎.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA