≫ 

Pronađena lobanja i kosti nestalog profesora srpskog jezika!

Na osnovu pronađenih stvari, istražni organi smatraju da postoji velika verovatnoća da se radi o telu lica za kojim su tragali

  • 0
Kragujevac, vinograd, vino, vinarija, sljivovica, rakija

Foto: Telegraf

Ljudska lobanja za koju se sumnja da pripada osamdesetosmogodišnjem Nišliji Tomislavu Goluboviću, profesoru u penziji, koji je nestao 28. decembra prošle godine, pronađena je u napuštenom vinogradu u selu Kamenica.

S obzirom na to da je u neposrednoj blizini posmrtnih ostataka pronađen sav novac koji je čovek poneo od kuće, te da na kostima nema vidljivih tragova nasilja, pretpostavlja se da je starac preminuo prirodnom smrću. Kako saznajemo, lobanju je pronašao meštanin Kamenice Sava Jocić.

- Bio sam u svom vinogradu kada sam u susednom, koji je napušten i zarastao u žbunje i korov video da se nešto beli. Kad sam prišao, ugledao sam lobanju i nekakvu odeću. Nisam se uplašio, ali mi je bilo veoma neugodno shvativši da je neko tu preminuo. Jedva sam pozvao zeta telefonom i rekao mu da obavesti policiju. On ih je i sačekao i doveo dovde – priča Jocić.

Kaže da se sreo i sa sinom pokojnog Golubovića kojeg je odveo do mesta gde su pronađene kosti njegovog oca.

Tomislav Golubović; Foto: Privatna arhiva

- Bio je vidno uznemiren, nije mu bilo lako, zapalio je sveću na tom mestu, ni njemu nije bilo jasno otkud njegov otac ovde. Našli smo mu i kačket i jaknu malo dalje od tela, ne znam da li ih je usput izgubio ili su mu životinje razvukle odeću – objašnjava Jocić.

Na osnovu pronađenih stvari, istražni organi smatraju da postoji velika verovatnoća da se radi o telu lica za kojim su tragali.

- Pored lobanje pronađena je dokumentacija koja glasi na nestalu osobu, odeća koja odgovara licu za kojim je raspisana potraga i nešto novca. Sve ukazuje da se radi o čoveku za kojim smo tragali, ali će se daljom istragom definitivno utvrditi da li je reč o Goluboviću – kažu naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem. Tomislavljev nestanak 30. decembra prijavio je njegov sin Veselin koji je novinarima kazao da je njegov otac poslednji put viđen dva dana ranije, dok je izlazio iz svog stana u ulici 7. jula. Zabrinuti sin objasnio je da je Tomislav živeo sam, ali da je s njim bio u stalnom kontaktu, te da nije imao naviku da negde ode a da se ne javi, naročito na duže vreme.

Policija je postupajući po prijavi nestanka raspisala potragu za nestalim licem dok je Tomislav po čitavom gradu izlepio plakate sa očevom fotografijom i apelom za pomoć radi razrešenja misterije koja je mučila Golubovićeve najbliže.

Niška policija potvrdila je da je 8. marta pronađena ljudska lobanja te da je o ovom događaju obavešteno tužilaštvo koje je naložilo obdukciju.

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA