≫ 

Mačvanski lopovi krali dok je pop služio opelo: Razlupali stakla na automobilima i pokupili sve što su zatekli, dok je pokojnica još bila u dvorištu

Snimak kamerom iz dvorišta mogao bi da bude od pomoći u potrazi za drskim lopovima

  • 3

Lopovima u Mačvi više ništa nije sveto, pa su posle obijanja crkvi i krađa na grobljima počeli da "operišu" i za vreme sahrana!

U nedelju, dok je sveštenik služio opelo u dvorištu pokojnice, još uvek nepoznati lopovi su razlupali stakla na dva automobila koja su bila parkirana nedaleko, u istoj ulici, pokupili sve što su zatekli i - pobegli.

- Bračnom paru iz Beograda koji je došao na sahranu su odneli torbicu sa ličnim dokumentima, novcem, karticama i ključevima od stana, a jednoj ženi iz našeg sela su ukrali novac. Zapanjili smo se kada smo pregledali snimak kamere na kući našeg komšije i zaključili da se pljačka dogodila u 12,20, odnosno u vreme dok je sveštenik služio opelo u dvorištu - priča rođak pokojnice.

U neverici su bili i ostali ožalošćeni koji su tek posle sahrane, na groblju, saznali o ovoj nemilom događaju. Sveštenik Vlada Dimitrić je sa groblja pozvao policiju koja traga za lopovima. Snimak kamerom iz dvorišta I.Z. bi mogao da bude od pomoći u potrazi za drskim lopovima. Prema navodima rođaka na snimku se vidi kako jedan od lopova sa plenom ulazi u automobil i odvozi se u pravcu Bogatića.

Kamera u dvorištu mogla bi da otkrije razbojnike, Foto: pixabay.com

Do prošle godine niko u ovom kraju ne pamti da su lopovi nasrtali na pravoslavne svetinje, a u junu, u toku jedne noći opljačkali su četiri seoske crkve u ovom kraju, u Glogovcu, Crnoj Bari, Klenju i Salašu Crnobarskom. Dok je napolju grmilo i sevalo, a povremeno i nestajalo struje, provalnici su crkvi pokupili i odneli novac koji su vernici ostavili na ikonostasima.

Nepun mesec dana kasnije, razbojnici su, dok je palila sveće na grobu, razlupali automobil Danke Zorbić, novinarke lokalnog radija iz Bogatića, koji je parkirala na ulasku u groblje u Klenju, uzeli novac i lična dokumenta i pobegli u nepoznatom pravcu.

VIDEO: Da li je ovo dobar način krštavanja dece i podizanja nataliteta?

(D. Grujić/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan V

    13. mart 2019 | 08:26

    Jos jedno pitanje sankcionisanja,ovakvih dogadjaja.Mozda di zakon morao biti stroziji.Ukradu ti auto,za koji mnogi,od usta odvajaju,i nazovu ih pozajmljivacima.Zapad je stvorio mit o Robinu Hudu,Arsenu Lupenu..Oni su otimali od bogatih i delili siromasima.Kod nas nema tog vitestva.Krade se najvise obican svet.Oni su drugi i u tom segmentu bezbedni i tesko dodirljivi.Ili su mnogi,veci lopovi od ovh "skromnih" kradljivaca..

  • Mrki

    13. mart 2019 | 08:48

    Sramota našta smo spali. Dok narod ne počne da bije, blago lopovima....

  • Zlatko Mišković

    13. mart 2019 | 11:05

    Ta sahrana je bila u nedelju. Tetka mi je umrla,kuća do moje. Kamere sa moje kuće su sve snimile,sve se vidi odlično, danas je sreda a policija još nije dolazila po snimak. Toliko o njihovom traženju lopova.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA