≫ 

Radiša Pavlović: Napalo me je obezbeđenje KC Niš jer smo tražili dokumenta za umrle bebe. KC Niš: Nije tačno, niko ga nije napao

Pavlović sumnja da je incident izazvan da ne bi pogledali dokumenta, a u KC Niš kažu da su o svemu obavestili policiju i tužilaštvo

  • 10

Radiša Pavlović, član Vladine komisije za nestale bebe, tvrdi da ga je obezbeđenje KC Niš fizički napalo kada je u sredu sa grupom roditelja trebalo da dobije na uvid dokumentaciju nekih od preminulih beba.

Pavlović sumnja da je incident izazvan da roditelji i on kao njihov predstavnik, ne bi ni pogledali dokumentaciju. Kada ipak jesu, i posle incidenta, Pavlović je zaključio da deo dokumenta fali.

Pavlovićev nalaz od lekara, Foto: Radiša Pavlović

- U Nišu me je sačekalo 20- ak roditelja sa kojima smo krenuli u zgradu Kliničkog centra. Bio sam u društvu saradnice i policajca koji mi je dodeljen kao policijska zaštita 24 časa, nakon pretnji koje sam doživeo prošle godine. Po ulasku sam video da je prisutno više članova obezbeđenja nego ranije, četvorica su bila u hodniku ginekologije, a još četvorica u sali gde je trebalo da sastanak bude održan. Kada sam ušao, a za mnom policajac koji me prati, jedan čovek iz obezbeđenja pokušao je da ga zaustavi. Policajac je pokazao legitimaciju, a ja sam počeo da objašnjavam da on mora sa mnom. Taj čovek iz obezbeđenja je praktično vratima policajca gurao u hodnik, a kako sam pokušavao da zadržim vrata, udarila su me u nogu. Prekinuo sam sve pozvavši policiju- kaže Pavlović.

On sumnja da je ovakav incident izazvan u nadi da će eskalirati u nešto veće, posle čega ne bi ni bio održan sastanak na kome je planirano da roditelji koji sumnjaju da su im deca nestala pogledaju dokumentaciju o smrti svojih beba u porodilištu KC Niš.

Foto: Telegraf.rs

- Ipak se nisam ni sa kim tukao, prepustio sam policiji da uradi svoj deo posla, pa insistirao da sastanak ipak održimo. Plan je bio da ja sve vreme budem u prostoriji, a roditelji ulaze jedan po jedan i pogledaju dokumentaciju o smrti njihovih beba. Ipak, nakon što smo ja i prva majka pogledali papire, shvatili smo da fali istorija bolesti. Falila je dokumentacija koju su obećali da će najzad prikupiti, falilo je i ono što je ranije postojalo. Mi smo otišli zbog obećanja da će sada prikupiti svu dokumentaciju rasutu na nekoliko mesta, a ispostavilo se da je sada manje dokumentacije nego ranije. Ovo je bio treći neuspešni uvid u medicinsku dokumentaciju u Nišu- tvrdi Pavlović.

Radiša Pavlović odbio je posle incidenta da bude pregledan u niškom kliničkom centru, a po dolasku u Kragujevac gde živi javio se lekaru. Zadobio je laku povredu u vidu otoka na levoj potkolenici.

Deo izjave Radiše Pavlovića, Foto: Telegraf.rs

Pavlović je član Vladine komisije za ispitivanje postupaka državnih organa u rasvetljavanju prijavljenih slučajeva nestalih beba u Srbiji. Kaže da ima dobru saradnju sa porodilištima u većem delu države, sem sa onima u Kraljevu i Nišu, gde je za sledeću nedelju ponovo zakazan sastanak.

KC Niš: Pavlović je stavio nogu u vrata i tako se povredio

U niškom Kliničkom centru saopšteno je da će se o ovom događaju zvanično izjasniti nakon prikupljanja svih informacija o ovom događaju. Nezvanično, niko od njihovih ljudi nije prekoračio granice svojih ovlašćenja.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

- Nije tačno da je u ovom slučaju postupalo privatno obezbeđenje, jer takvo obezbeđenje uopšte nemamo. Radnici obezbeđenja su radnici Kliničkog centra. Što se tiče konkretnog događaja, prema Radiši Pavloviću nije bilo primene sile od strane naših radnika. Do incidenta o kome on govori došlo je tako što je on pokušao da uđe u prostoriju u kojoj su majke razgledale dokumentaciju, pa je stavio nogu u vrata koja je naš službenik zatvorio u nameri da joj obezbedi privatnost – objašnjavaju u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Klinički centar je obavestio policiju o ovom događaju, koja nije ustanovila da ima osnova za podnošenje bilo kakvih prijava već je nakon obavljanja razgovora sa svim učesnicima, obavestila Osnovno javno tužilaštvo.

VIDEO: Snimak trenutka otvaranja zamrzivača u kome je pronađeno 13 mrtvih beba u Kraljevu

(M.R./D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duka

    14. mart 2019 | 19:52

    Hajdemo sada da vidimo, vi zdravstveni radnici, sami se kunete u zakletvu, koju ste navodno položili, gde ima dima ima i vatre, otvorite sve prozore i vrata vaše kuće da taj dim, ta pogan, izađe van. Očistite svoje redove od smrada. Jer, ako ste nešto načuli, a to prećutkujete, postajete saučesnici u kriminalu a da niste bili ni blizu. Dok je banda (medicinari) uzimala pare i prodavala tuđu decu i organe, neki od vas su radili pošteno. Ne dozvolite da vas po ulicama pljuju zbog smradova,

  • sava

    14. mart 2019 | 19:14

    OvaJ Radisa samo diže frku. Pre 15 godina je mjesecima pravio neke mitinge protiv neke vlasti u Kg. Samo da je u centru paznje

  • Филип

    14. mart 2019 | 19:33

    Врло неартикулисан и иритантан лик.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA