Dragan mesec i po dana ne može da se vrati ženi i sinu u Njukasl: Zarobljen je u Srbiji, nijedna avio kompanija neće da ga preveze jer mu fali jedan papir (FOTO)

Bračni par koji je odvojen od 31. januara se oseća bespomoćno jer Dragan već mesec i po dana ne može da ostvari svoje pravo

  • 18

Dragan Dukić (37) odvojen je od svoje žene Barbare Dimitrijević (41) i njihovog sina (9) od 31. januara ove godine. Dragan je morao da napusti dom u Njukaslu u Engleskoj, kako bi došao u rodnu Srbiju, i već mesec i po dana ne može da se vrati kući i svojoj porodici.

Čak tri avionske kompanije odbile su da ga prime na let kojim je trebalo da se vrati u Njukasl. Tom prilikom su mu objasnili da nema vizu i adekvatnu putnu dokumentaciju.

Iako Dragan po Evropskom zakonu o migracijama, zbog braka koji je sklopio sa Barbarom, koja je državljanin Velike Britanije, ima pravo da se vrati u svoj dom, on u tome ipak ne uspeva.

Bračni par koji je odvojen od 31. januara se oseća bespomoćno jer Dragan već mesec i po dana ne može da ostvari svoje pravo.

Dragan Dukić i Barbara Dimitrijević Foto: Privatna arhiva

- Tužna sam i ljuta. Niko ne želi da nam pomogne. Nikome nije važno što smo mi odvojeni. Mi pokušavamo da se čujemo svaki dan, ali je teško. Pored toga svaku noć razmišljam da li ću imati dovoljno novca da izdržavam svog sina - priča Barbara, piše chroniclelive.co.uk.

Dragan i Barbara su se upoznali u Srbiji 2015. godine. Venčali su se oko dve godine kasnije. Dragan je nakon nekoliko meseci prošao uobičajeni test koji služi da se utvrdi da li ima pravo da živi i radi u Velikoj Britaniji.

Dragan Dukić (37) odvojen je od svoje žene Barbare Dimitrijević (41) i njihovog sina (9) od 31. januara ove godine Foto: Privatna arhiva

Zahvaljujući tome njemu nije potrebno garantno pismo ili viza kako bi živeo u Engleskoj. Međutim, avio kompanije mu traže jedan od ta dva dokumenta kako bi se iz Srbije vratio u nju.

- Moj muž je za ovih mesec i po dana izgubio brojne poslovne prilike - istakla je Barbara Dimitrijević.

VIDEO: Huso iz Prijepolja jači i od Gugla

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    15. mart 2019 | 22:03

    Na osnovu clanka pretpostavljam da njegova zena sa sincicem neradi vec da zive od socijalne pomoci pa je to razlog sto njegova zena nemoze da mu posalje garantno pismo koje mogu poslati samo zaposlene osobe koje nisu na teret drzave. V.Britanije i sama ima veliki problem sa svojim stanovnistvom gde skoro polovina stanovnistva zivi na socijali i zato V.Britanije je zauzela ostri stav po pitanju useljavanja. Socijalu su smanjili pa se broji svaki pound za prezivljavanje. Pitanje za Dragana ,kad si vec ziveo jedno vreme u Engleskoj zasto nisi nasao neki posao koji bi ti garantovao neki dostojan zivot tvoje porodice i tebe ? Nema to puno veze sto se ozenjen i imas sincica,ti nemas pretpostavljam drzavljanstvo V.Britanije a ostatak porodice je na socijali . Nadam se ipak da ce se to resiti za dobro Dragana i njegove porodice.

  • Rico

    15. mart 2019 | 20:21

    Čekaj, pa zašto ne dodjete vi kod njega u Srbiju da ga vidite, kada vam toliko teško pada to? Pa nije karta 2000 eura čoveče. Druga stvar, žena živi u VB i nema ništa uštedjeno novca na računu?! Ne kapiram. Ok da je on zaglavio u Australiji ili negde, ali ovako 3 sata leta ih deli, svašta.

  • Züri

    15. mart 2019 | 21:04

    Ipak fali neki dokument nije to tek onako,znaju oni o čemu je reč.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA