≫ 

Bravo, mališani: Đaci iz dve osnovne škole u Toplici sadili drveće da bi probudili ekološku svest (FOTO)

Još jedna škola molila je za sadnice

  • 1

Za zdraviju okolinu i buđenje ekološke svesti pre svega mladih, sprovedena je akcija sadnje drveća u dve osnovne škole. Akciju je sprovelo Javno komunalno preduzeće "Hammeum" koje je iz svog Rasadnika obezbedilo sadnice i sa učenicima posadilo drveće.

Tako je preduzeće poklonilo Osnovnoj školi "9. oktobar" u Prokuplju 30 sadnica katalpe, jasena, javora, bresta i brekinje za uređenje školskog dvorišta. Akciju sadnje su sproveli radnici škole sa učenicima.

- Stigla nam je i molba Osnovne škole "Toplički heroji" iz Žitorađe da im poklonimo sadnice. Dali smo 20 sadnica lišćara, odnosno javora i bresta. On će biti zasađene u isturenim odeljenjima ove škole, a kako nam je rekao direktor škole Goran Stanojević, ideja je da svaka naredna generacija posadi bar po jedno drvo u svom školskom dvorištu - kazao je zamenik direktora JKP "Hammeum" Bratislav Dunjić.

Đaci u Prokuplju sade drveće Foto: Telegraf

Prethodno je ovo preduzeće poklonilo 30 sadnica stanovnicima Mostarske ulice u Prokuplju koji su želeli da ulicu obogate zelenilom.

Kako kažu u ovom preduzeću i svi ostali koji žele da se drveće nađe u njihovom okruženju na javnim površinama mogu da im se obrate, a cilj je da svi zajedno učine korak ka obogaćivanju prostora drvećem i zelenilom.

VIDEO: Kako izgleda kada ulice procvetaju?

(B.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA