≫ 

"Retko koji zagrljaj je topao kao zagrljaj našeg Joce": Bliži se vreme rastanka, ostavljena beba iz Čajetine dobiće dom, lekari suzdržavaju suze (VIDEO)

Procedura za usvajanje Jovana Gavrilovića je u toku, a interesovanje je veliko

  • 2

Joca, kako ga od milošte zovu sestre i lekari koji brinu o njemu, uskoro bi trebalo da bolničku sobu zameni toplim, porodičnim domom. Zaposleni u Užičkoj bolnici uvek će pamtiti mesece kada se maleni Joca prvi put osmehnuo, kada je počeo da dobija na težini, kad je bolovao prve bolesti... Svesni rastanka, o njemu se priča sa puno ljubavi.

Jovan Gavrilović, kako je nazvana beba ostavljena 9. oktobra 2018. godine, samo nekoliko sati po rođenju, ostavljen je ispred crkve u Čajetini. Vrlo brzo je pronađen, stigao je u užičku bolnicu na dečje odeljenje i još je tu… Zdrava, napredna beba koja uživa pažnju i ljubav zaposlenih na odeljenju i koja će, po rečima nadležnih, uskoro dobiti svoju usvojiteljsku porodicu.

Dr Dara Savić Božović, Printskrin/Facebook: TV 5 Užice

NAŠE DETE

- Mi već ovo dete uzimamo i ponašamo se kao da je naše, stalno mislimo šta je to novo kad izlazimo u prodavnice, šta bi on mogao lepo obući i šta bi lepo, sada kada je počeo da uzima i druge vrste hrane, mogao i da pojede. Ko će mu doneti neku organsku jabuku ili neku drugu organsku hranu da naš Joca proba jednu po jednu vrstu namirnica... Maksimalno se angažujemo svaki dan oko njega, on je sada ozrastao u jednog mnogo slatkog dečaka, koji guče, koji se smeje, koji se svima nama raduje. Pokušavamo i da ga učimo neke sitne igrice, "Ajmo Joco, vir, vir". Zaista je pravo zadovoljstvo imati ovo dete - kaže Dara Savić Božović, načelnica Dečijeg odeljenja Opšte bolnice Užice.

Svi zaposleni u bolnici vezali su se za Jocu, Printskrin/Facebook: TV 5 Užice

- Kada nas zagrli sa obe rukice, kad se osećate toliko toplo u tom zagrljaju, retko je koji zagrljaj topao kao zagrljaj našeg Joce. Mi znamo da je vreme da on ide u neku hraniteljsku porodicui i tako - priča doktorka dok pokušava da spreči suze da poteku. - Srećni smo ipak što će otići na bolje mesto.

Procedura za usvajanje Jovana Gavrilovića je u toku, interesovanje je veliko, a on i ne sluti da će vrlo brzo osetiti toplinu pravog porodičnog doma.

VIDEO: Žena pronašla i spasla tek rođenu bebu iz kanalizacije

(Telegraf.rs / Izvor: TV 5 Užice)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA