Odlikovanog pukovnika Lalovića prvo penzionisali, a sada ga iseljavaju iz stana: Građani se okupili da ga brane, njemu pozlilo

Lalović je dobio stan od vojske, ali kada je penzionisan nije mogao da dobije kredit kako bi otplatio stan

  • 7

Prijatelji, građani, komšije i poznanici porodice Lalović okupili su se danas na Bežanijskoj kosi, kako bi sprečili pokušaj prinudnog iseljenja porodice Lalović, koje su izvršitelji zakazali za 10.30 časova. Pukovniku je zbog svega što se dešava pozlilo i on je prevezen na VMA.

Pukovnik Gojko Lalović nezakonito je penzionisan 2005. godine i od tada je dobio brojne presude u svoju korist, koje podrazumevaju vraćanje u službu, a koje nikada nisu sprovedene.

Podsetimo, pre nešto manje od mesec dana izvršitelji su pokušali da prinudno isele pukovnika Lalovića, ali su građani odbranili porodicu. Za danas je zakazano novo iseljenje, a porodici nije ponuđena altrnativa. Gojko je dobio stan od vojske, ali kada je penzionisan nije mogao da dobije kredit kako bi otplatio stan. Pukovnik odlikovan za časno služenje našoj zemlji sada je sa svojom porodicom ponovo je na meti izvršitelja.

Pukovnik Gojko Lalović, Foto: Uglješa Rašević

Lalović je, podsetimo, bio zaposlen u Upravi za stambene poslove, kao zamenik predsednika Više stambene komisije, a zatim u trajanju od 12 meseci i zastupnik predsednika više stambene komisije. Nije mogao ni da nasluti šta ga čeka. Naredba o prestanku službe doneta je preko noći iako je ispunjavao sve uslove za radno mesto. Radno mesto nije ukinuto, a on nije proglašen viškom.

Slučaj naređenja da se dodeli stan po rešenju Up-1 br 474-6/05 27.7.2005. godine – stan službeni, trosoban, lice iz druge grupe, ne pripada mu ni ta kategorija stana, ni prvenstvo o izuzimanju molbe za dodelu stana, ali po naređenju ministra SVE je 27.7.2005. urađeno i stan dodeljen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igpa

    20. mart 2019 | 15:50

    Glasali ste gledaj te!

  • Pfc

    20. mart 2019 | 16:07

    Znam ga, komsija za primer! Eto sta rade ljudima koji su se borili za ovu zemlju, sramota!

  • Dejan

    20. mart 2019 | 19:04

    Pored ovakve drzavne socijalne politike vojska nam i netreba, neprijatelji su medju nama. Eventualni okupator je mala beba za spregu naseg sudstva i izvrsitelja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA