≫ 

Prevarant iz Leskovca tražio novac za bolesnu decu od vlasnika malih radnji iz Kikinde: Nakon poziva, išao lično da prikuplja po 1000 dinara

On je pozivao vlasnike ugostiteljski, zanatskih, kozmetičarskih i prehrambenih radnji i tražio pomoć za decu

  • 0

Protiv Leskovčanina S.K. (39) koji se predstavljao kao osoba koja pomaže bolesnoj deci, Policijska uprava u Kikindi podnela je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka zbog lažnog predstavljanja i prikupljanja novca za bolesnu decu. 

Kako saznaje portal Telegraf.rs, Leskovčanin je tokom proteklog vikenda na teritoriji Kikinde obmanjivao vlasnike radnji, tako što se lažno predstavljao kao osoba koja sakuplja prilog za teško obolelu decu.

On je najpre pozivao vlasnike ugostiteljski, zanatskih, kozmetičarskih i prehrambenih radnji, tražeći pomoć za decu, da bi nakon obavljenog telefonskog razgovora išao i lično i uzimao novac.

Kako saznajemo, u pitanju su iznosi od 1.000 do 2.000 dinara. Kako je pokušao da obmani vlasnike radnji, tako je prilazio i meštanima u gradu, moleći za pomoć. Protiv njega je pokrenuto devet zahteva za pokretanje prekrašnoj postupka.

Iz Policijske uprave u Kikindi apeluju na građane da budu obazrivi kada je u pitanju bilo kakav vid humanitrane pomoći, a naročito kada se traži novčani iznos. Kako kažu, ukoliko sumnjate u osobe koje traže pomoć uvek im možete tražiti potvrdu od nadležnog organa, ovoga puta od policijske uprave.

(D. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA