≫ 

Uhapšeni vandali koji su porušili nadgrobne spomenike u Somboru: Preti im do osam godina zatvora

Skrnavljenje spomenika je krivično delo za koje je zakonom propisana zatvorska kazna od 1 do 8 godina

  • 0

Na Velikom katoličkom groblju u Somboru dogodio se vandalizam kakav se ne pamti. Nekoliko osoba upalo je na groblje tokom vikenda i porušilo 15 nadrobnih spomenika. Ubrzo nakon incidenta Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru uhapsili su A. N. (19) iz tog mesta i D. T. (21) iz okoline Sombora zbog sumnje da su izvršili krivično delo povreda groba.

JKP "Prostor" Sombor, oštro se osuđuje ovakav vandalski čin i kako stoji na zvaničnom sajtu ovog preduzeća:

- Većina spomenika smaknuta je sa osnovnog postolja i nema oštećenja na ploči, dok na manjem delu postoje vidljiva oštećenja. Zahvaljujući bezbednosnim merama koje sprovodi JKP "Prostor" Sombor, počionioci su snimljeni. Ustupanjem kvalitetnog materijala snimljenog video nadzorom postavljanim na groblju pripadnicima Policijske uprave Grada Sombora, omogućeno je brzo i efikasno identifikovanje počionioca i privođenje pravdi - kažu iz ovog javnog preduzeća.

JKP "Prostor" Sombor je vlasnike grobnih mesta čiji su spomenici porušeni obaveštio o nemilom događaju i upoznao ih sa procedurom za podnošenje odštetnog zahteva u Policijskoj upravi Grada Sombora.

Skrnavljenje spomenika je krivično delo za koje je zakonom propisana zatvorska kazna od 1 do 8 godina.

(D. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA