Novak Đoković i njegova fondacija dobitnici nagrade za humanitarni rad

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je nagradu za humanitarnost koju dodeljuje magazin Diplomacy & Comerce, dok je fondacija koja nosi njegovo ime dobitnik nagrade za fondaciju godine

  • 4

Đoković je u pismu zahvalnice, koje je sinoć prilikom ceremonije dodele priznanja pročitala direktorka Fondacije, Maja Kremić, naveo da uticaj koji ima u svetu koristi da pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija, a to su deca. Ovu nagradu posvetio je svom timu u Fondaciji na čelu sa suprugom Jelenom, kao i svim partnerima i učesnicima programa koji svakodnevno menjaju statistiku.

Odluku o pobednicima za svaku od ukupno devet kategorija doneo je devetočlani žiri. Za tri godine koliko se dodeljuje nagrada magazina Diplomacy & Comerce, prvi put je u kategoriji „Humanitarnost“ dodeljena pojednicu.

Foto: Goran Zlatković/Diplomacy&Commerce

- Od malena sam puno toga sanjao i želeo i veliki broj tih snova i želja sam ostvario na terenu. Osvajanje trofeja je preraslo u drugu strast. Moje pobede nisu više samo moje. Sredstva, glas i uticaj koji imam koristim za one kojima je pomoć najpotrebnija, a to su deca koja treba da se ostvare i postanu uspešni pojedinci - navodi u pismu Novak Đoković, koji je trenutno na pripremama za masters u Majamiju.

- Iako sam na terenu singl igrač, na polju života i humanitarnih dela nikako nisam usamljen. Voleo bih da se osvrnem i simbolično na ovu nagradu i posvetim je onima koji svakodnevno igraju mečeve na terenu humanosti - mom timu u fondaciji na čelu sa mojoj suprugom, našim partnerima, organizacijama, svim divnim nastavnicima i učiteljima, roditeljima. Drago mi je da ste moj tim prepoznali kao tim od poverenja i radujem se da vas pozovem da nam se pridružite u našim projektima i podržite aktivno naš rad.

Foto: Goran Zlatković/Diplomacy&Commerce

Nacionalna direktorka Fondacije Novak Đoković, Maja Kremić, primila je sinoć u Narodnom pozorištu  nagradu za Fondaciju godine. Ona je tom prilikom istakla da iza ove nagrade danas stoje 43 vrtića širom Srbije, više od  22.000 dece, blizu stotinu nastavnika, nekoliko hiljada roditelja i na desetine programa koje realizuje Fondacija.

- Hvala Diplomacy & Comerce magazinu i članovima žirija na tome što su prepoznali naš dugogodišnji rad koji  može da stane u jednu reč - promena. Tim Fondacije Novak Đoković želi da promeni zabrinjavajuću statistiku prema kojoj polovina dece u Srbiji ne pohadja predškolske programe, da promeni svest roditelja o njihovim veštinama, kao i okruženje u kojem deca borave. Na tom putu saradjujemo sa Harvard univerzitetom, Svetskom bankom, Nemačkom privrednom komorom i stotinama kompanija iz zemlje i sveta koje su prepoznale naš napor da startnu poziciju dece učinimo boljom - istakla je ona.

Magazin Diplomacy & Comerce nagrade dodeljuje po treći put pojedincima, kompanijama i organizacijama koje su se istakle u humanitarnom radu, društveno-odgovornim aktivnostima, spajanju biznisa i kulture, te doprinosu unapređenja uslova poslovanja, bilateralne saradnje, civilnog društva kao i privrednog ambijenta u Srbiji.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    21. mart 2019 | 14:25

    Cestitike za Novak i njegova fondacija za osvojena nagrada za humanitarni rad,zelimo vam puno uspehe.

  • BASA

    21. mart 2019 | 16:08

    Sve cestitke " Fomdaciji za rad , Noletu i Jeleni ! Hvala vam , komsije sa Banjice !

  • vaso .p.

    21. mart 2019 | 14:56

    novace sve naj bolje za tebe ! svi dobri ljudi ovoga sveta znaju za tvoj gest prema siromasnim ti nama a bog dragi tebe cuva i sve vidi dobrote prema smom narodu ... veliki pozdrav noletu i njegovoj porodici p. v .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA