Taksista otkrio o čemu je pričao sa ženom koja je ostavila bebu: Počela je da plače i rekla da ima problem. Otvorila je korpu i postavila jedno pitanje

- Rekla mi je da ima problem, jer je ostala trudna, da je morala da ode od kuće - ispričao je taksista Miloš Mitrović

  • 9

Žena iz Smedereva, na privremenom radu u inostranstvu i majka sedmoro dece, ostavila je žensku bebu staru samo nekoliko dana u taksiju kojim se iz Trstenika dovezla u Vrnjačku Banju. Zanimljivo je da je krila da ima dete u korpi, rekavši prvobitno da je u njoj mačka. Taksista Miloš Mitrović, kada je shvatio da se majka neće vratiti, odmah je odveo dete u Dom zdravlja u Vrnjačku Banju, piše Blic.

Nakon završene vožnje u Vrnjačkoj Banji izašla je sa decom iz automobila zamolivši taksistu da joj pričuva korpu dok se ne vrati.

- Žena je ušla u moj taksi sa dvoje dece i korpom u blizini autobuske stanice u Trsteniku i tražila da je odvezem u Vrnjačku Banju. Nisam odmah shvatio da je u korpi ustvari beba. Kada sam prošli nekoliko kilometra, začulo se nešto nalik plaču. Jedno dete je upitalo majku šta se to čulo, a ona je odgovorila da je mačka – priča Miloš za Blic.

Posle nekoliko kilometara iz korpe se začuo plač bebe, Foto: Shutterstock

On kaže da mu je to odmah bilo sumnjivo i da je pokušavao u retrovizoru da vidi šta je u korpi. Ali, nije mogao jer je njegovo sedišta bilo previsoko.

REKLA JE DA NEGDE MORA DA OSTAVI DETE

- Stigli smo do početka šetališta u Vrnjačkoj Banji i ona je zatražila da izađe. Tada je počela da plače. Rekla mi je da ima problem, jer je ostala trudna, da je morala da ode od kuće. Svašta mi je ispričala. I pitala me da li mogu da joj nađem neku ženu kojoj će ostaviti dete. I kazala je kako mora negde da ga ostavi i da ne sme da ga izvede iz taksija. Onda mi je otvorila korpu i pokazala bebu. A ja sam očekivao da ću u njoj videti mačku. I onda je izašla - rekao je Miloš, koji nam je priznao da se uplašio da bi žena mogla da ostavi bebu u parku i da joj je zato rekao da može da ostane u vozilu.

Pošto je vreme prolazilo, a žena se nije pojavljivala, taksista je otvorio korpu i u njoj ugledao bebu. Shvativši da se bebina majka neće vratiti, pribrani taksista je pozvao vlasnika taksija “Belimi” i rekao mu za bebu. Nakon toga Miloš je dete odvezao u bolnicu u Vrnjačkoj Banji.

Majka je vrlo brzo privedena, Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Na Odeljenju neonatologije u kraljevačkoj bolnici, starost bebe je procenjena na dva-tri dana, teška je 2,8 kilograma i dobrog je opšteg zdravstvenog stanja.

- Urađene su sve neophodne laboratorijske, biohemijske i bakteriološke analize. Devojčica uzima obroke, uspostavila je sve vitalne funkcije, zdrava je i nadamo se da će tako i ostati – kaže dr Sunčica Babić iz Opšte bolnice „Studenica“.

Policija je vrlo brzo privela majku, na osnovu pregleda video nadzora iz menjačnice u Vrnjačkoj Banji. Ceo slučaj je predat nadležnom tužilaštvu i centru za socijalni rad.

VIDEO: Ostavili smo bebu da plače na keju! Beograđani su bili iznenađeni i humani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zozon

    21. mart 2019 | 20:29

    Kakva je to majka koja svoje dete tako moze ostaviti? Fuj!!! Ja sam otac malog deteta, sve bi uradio za moje dete! Ne postoji ovozemaljska sila koja bi me mogla razrvojiti od mog deteta!!!

  • Dula

    21. mart 2019 | 20:23

    Strasno.Nekako verujem da ova zena nije imala hrabrosti za nesto.

  • Bvx

    21. mart 2019 | 20:44

    Ova je fabrika za decu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA