≫ 

Naoružani Albanci u selu kod Pančeva digli sve na noge: Slikali se s decom s raširenim rukama koje predstavljaju albanskog crnog orla (FOTO)

Meštani Dolova kod Pančeva rekli su da je nedopustivo da država ostane nema na te pretnje

Meštani Dolova kod Pančeva okupili su se ispred jedne pekare u centru zbog vlasnika i zaposlenih koji su na društvenim mrežama objavili fotografije sa simbolima Velike Albanije - raširenim rukama koje predstavljaju crnog orla i zastavom Albanije, ali i kako naoružani poziraju ispred svoje kuće.

Meštani Dolova rekli su da je nedopustivo da država ostane nema na te pretnje i dopusti da se vlasnici pekare, po nacionalnosti Albanci, 20 kilometara od Beograda šetaju naoružani.

Simbol Velike Albanije u Pančevu u Srbiji Foto: Facebook

- Juče Kosovo - danas Dolovo! Čemu možemo da se nadamo, da li će nas i ovde ubijati, vaditi organe i maltretirati? Strahujemo za naše porodice i iskreno smo zabrinuti za bezbednost, jer oni na ovakav način direktno pozivaju na nasilje - rekli su okupljeni na protestu u centru Dolova.

Ovim povodom oglasila se i Milica Đurđević iz "Zavetnika", koja je objavila fotografije vlasnika pekare, uz komentar da je Dolovo preko noći "postalo meta Velike Albanije".

Albanci poziraju sa puškama u Srbiji Foto: Facebook

Ona je na Fejsbuku napisala i imena vlasnika pekare navodeći da su se stanovnici Dolova okupili ispred pekare i da traže reakciju nadležnih organa i istovremeno pozvala meštane da ne kupuju proizvode u toj radnji.

Meštani Dolova rekli su da je nedopustivo da država ostane nema na te pretnje Foto: Facebook

- Pitam se samo - šta rade naše službe i kako je moguće da je dopušteno da neskriveni albanski ekstremisti otvaraju svoje pekare i šetaju naoružani u sred Banata? - napisala je Đurđevićeva.

Okupljanje se odigralo juče, 21. marta.

POLICIJA IH SASLUŠALA 

Kako se saznaje vlasnici pekare su saslušani u svojstvu građana, a prilikom pretresa kuće nikakvo oružje nije pronađeno.

VIDEO: Ispovest baka Svetlane koja je preživela pogrom Srba sa Kosova

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Outsider

    22. mart 2019 | 10:57

    Vucic, vidis li ovo, Brnabic vidis li ovo, STEFANOVIC, VIDIS LI OVO???

  • Sasa

    22. mart 2019 | 10:20

    Samo vi idite kod njih i kupujte u njihovoj pekari...da zelite ugasili bi ih za mesec dana. Da ne pricam o mogucnosti stavljanja svega i svacega u proizvode koje vam prodaju. Pa nek se slikaju...sami smo krivi...bojkot svih albanskih pekara i poslasticarnica, samo vas molim nemojte drage Gorance da mesate sa Scipetarima

  • Hulk

    22. mart 2019 | 10:18

    Zatvorite im pekaru.Zatim dati foru 24h da pokupe stvari i ispratiti na put...Ako moze u Englesku to bi bilo najbolje jer ih EngleIzi sponzorisu pa neka tamo masu krilima orla od Djordja Kastratovica najveceg albanskog junaka inace Srbina sa crnogorskih prostora..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA