≫ 

Samo što je podigao celu platu, Subotičanin izgubio novčanik: Na putu do kladionice pronašao ga Luka, a onda su se sreli u policiji

Apsolutno nisam nijednog trenutka imao dilemu šta da radim i uvek bih uradio isto, kaže pronalazač

  • 16

"Krenuo sam po svoju sreću u kladionicu, ali mi nije palo na pamet da na tuđoj nesreći dođem do novca", kaže Luka Anišić (54), Subotičanin koji je našao novčanik pun para na ulici i vratio ga vlasniku.

Luka Anišić, zaposlen u JP "Železnice Srbije", vozio je bicikl u naselju Mali Bajmok kada je na ulici ugledao novčanik u kojem je osim ličnih dokumenata bilo i 30.000 dinara, vlasnikova mesečna zarada, piše Blic.

Anišić je u sredu popodne novčanik pun novca pronašao kod fudbalskog stadiona "Bačka", u blizini poznatog Buvljaka, i čim ga je podigao sa zemlje uputio se ka policijskoj stanici.

- Video sam da u njemu ima novca i odmah sam ga odneo u policijsku stanicu pored Opšte bolnice u Subotici gde je bio prijavljen nestanak novčanika. Ubrzo je došao i sugrađanin, vlasnik novčanika. Bio je u šoku - kaže Luka Anišić.

Poštenom Subotičaninu su rekli da je vlasnik novčanika baš podigao platu.

- Rekli su mi da je čovek koji je izgubio novčanik zaposlen u fabrici "Bratstvo", da ima malo dete i da je dan pre nego što je izgubio novčanik podigao platu. U novčaniku su, osim novca, bila dokumenta i kartice banaka. To je nekada važnije sačuvati od novca i drago mi je što je sve sačuvano, što ne mora da pravi dokumenta zbog troškova – priča Anišić.

U novčaniku je bila cela plata, Foto: Telegraf

Svojim gestom, Anišić je iznenadio najviše policajce, jer iako nije jedini koji im je doneo tuđ novčanik, Luka se izdvojio po tome što su prethodni novčanici vraćeni bez novca.

- Ovo nije prvi put da sam našao novčanik sa dokumentima u Malom Bajmoku, oko pijace. Džeparoši kradu uzmu novac i bacaju novčanike. Na osnovu dokumenata sam uvek našao vlasnike i vratio im novčanik tako što sam im ga odneo na kućnu adresu. Ovoga puta nisam ni brojao novac, samo sam video da ga ima - kaže pošteni pronalazač novčanika.

Iako je drugima bio poput srećne zvezde, Luka nije imao mnogo sreće kada su njemu ranije ukrali bicikl, jer ga nikada nije pronašao.

- Išao sam po svoju sreću, ali se ispostavilo da sam pronašao sreću drugome. Krenuo sam u sportsku kladionicu da uplatim malo novca, oko 100 dinara, tek tako za razonodu, ali sam našao izgubljeni novčanik i drago mi je što se sve tako završilo. Apsolutno nisam nijednog trenutka imao dilemu šta da radim i uvek bih uradio isto. Niko ne treba nikada da uzme nešto što je tuđe. Ljudski je da tako svi misle, jer ne možemo znati šta se i pod kojim okolnostima desilo – poručio je poštenjačina.

VIDEO: Lopova je pustila da razgleda stan, a onda je usledio brutalan udarac:

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragacevac

    23. mart 2019 | 12:18

    30000 cela plata,zar nije prosek 430 eura??...nesto se ovde ne slaze...

  • Jea

    23. mart 2019 | 14:44

    Normalno je to da se pare vrate vlasniku,nenormalno je to sto je plata 30000 din,to je nedovoljno za prezivljavanje!!!

  • Kiza

    23. mart 2019 | 14:41

    30000 dinara za prezivljavanje,e moja braco Srbi...dogodine u Minhenu!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA