≫ 

Sneg se na Kopaoniku otopio, pa otkrio strašnu istinu o ljudima: Umesto da se zapitamo, počela je brutalna svađa (FOTO) (ANKETA)

Evo kako Kopaonik izgleda sada kada je sezona pri kraju

  • 18

Još jedna skijaška sezona je na izmaku, a savršenu belinu snega koji prekriva okoliš, na Kopaoniku je otkrio ružnu stranu turista: svakim santimetrom se otkriva gomila đubreta koje bacamo gde i kako stignemo, nimalo ne mareći za prirodu i sredinu oko nas.

Instagram stranica infoKop, koja se bavi aktuelnim dešavanjima na ovoj planini i svoje pratioce redovno izveštava o stanju na stazama, vremenu i svim aktuelnim događajima, postavila je i ne tako lepe prizore đubreta po putevima, parkinzima i zelenim površinama.

Fotografija je za kratko vreme pobrala veliki broj lajkova i komentara podrške, da je ovakav prizor veoma ružan i da govori o našem nemaru.

Međutim, onda su krenuli da se ređaju i komentari koji pokušavaju da opravdaju ovakvo, neprimereno ponašanje posetilaca.

NEDOSTATAK PARKING MESTA I KANTI ZA ĐUBRE

"Stavite dovoljno kanti i praznite ih redovno, da pokriva potrebe centra i kad je špic sezone"

"Označite lepo mesta gde su kante, da se vide i kada padne sneg"

"To prave oni što "lopataju", ja hoću da stanem da parkiram, a oni zatrpavaju snegom mesto, da bi im platio da ga ponovo očiste. Komunalni nered"

To su samo neki u moru komentara koji na neki način opravdavaju velike količine đubreta u Nacionalnom parku.

Činjenica je da na Kopaoniku nema dovoljno kanti za đubre, niti kontejnera, kao i da, tih nekoliko, koliko ih ima retko, gotovo nikad nisu prazne. Takođe, stravičan problem već godinama unazad je nedostatak parking mesta, nemogućnost parkiranja na regularna mesta zbog lokalaca koji daju sebi za pravo da naplaćuju "čišćenje" istog, iako možete i sami da počistite i slično.

Jasno je da su ljudi besni zbog sve ga ovoga, ali svakako nije u redu da opravdavaju bacanje đubreta okolo time. Moramo da čuvamo prirodu, da bi ona nama pružila maksimume svojih lepota.

Kakav je vaš stav o ovome? Pišite nam u komentaru.

VIDEO: Kopaonik okom akcione kamere

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bgd

    25. mart 2019 | 14:06

    Pa kako je to moguće?! Zar na Kop ne dolaze samo "fina gospoda"...?

  • Kopaonik 1999

    25. mart 2019 | 14:38

    Zaista divna slika Kopaonika,,,i necudi me.Žvim u selu kraj glavnog puta 40 km do Kopaonika.Bio sam iznenadjen kada sam ocima gledao kada se iz auta BGregistracija baca kesa sa smecem iz auta""nazalos nisam nasao bilo kakvu adresu da bih to postovanom poslao postom,,,,a takvih mozemo do Kopaonika naci na desetak,i zato me ovo necudi.Nekrivim Komunalce,nemoze za svakim ici i kupiti odpad,rec je o ljudskoj kulturi.

  • Caki

    25. mart 2019 | 16:04

    Ništa posebno. To je kultura lovatora koji ga opsedaju.Nema tamo sirotinje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA