≫ 

Studenti iz Pančeva smislili su genijalnu stvar: Sada svi mogu da imaju najlepši osmeh i to besplatno

Pregledi se zakazuju, a svaki student ima svoje pacijente i mesto za rad

  • 3

Stomatološki fakultet u Pančevu radi besplatne preglede, popravke i vađenje zuba, što je za studente odlična praksa, a građanima znači jer mogu da uštede.

Iako svi znaju koliko je važno oralno zdravlje, ne idu uvek redovno na preglede. Ponekad su problem i finansije, a Pančevci imaju priliku da uštede ako koriste usluge Stomatološkog fakulteta. Studenti treba da imaju što više prakse, zato pozivaju građane da dođu na besplatne intervencije.

Zuzana Črijepo, pacijent, kaže:

- Za penzionere i za sve nas to puno znači, za budžet. Kod privatnika daješ nekoliko hiljada, a ovde odradiš isto tako kvalitetno, jer je sve pod nadzorom profesora, a i studenti se trude da odrade to što bolje.

Pregledi se zakazuju, a svaki student ima svoje pacijente i mesto za rad.

Gabrijela Ilić, student, kaže:

- Mnogo znači. Pored toga što učimo da vadimo i popravljamo zube, učimo i kako da razgovaramo sa pacijentima, kako da ih opustimo.

Pregledi se zakazuju, a svaki student ima svoje pacijente i mesto za rad; Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

Rada Perišić, glavna sestra, kaže:

- Studentima mnogo znači da imaju što više pacijenata kako bi izašli na ispit, a pacijentima jer mogu vađenje, popravku i čišćenje kamenca da urade besplatno, što nigde drugde nema.

Akciju besplatnog vađenja zuba Stomatološki fakultet organizuje svakog proleća, ali i druge usluge se ne plaćaju, i to tokom cele godine. Plaća se samo materijal za rad.

Vojo Kolar, dekan fakulteta, kaže:

- Prevencija, prvi pregled i lečenje pacijenata se sprovode tokom cele godine na studentskim vežbama i besplatne su.

Na fakultetu se bave i naučno-istraživačkim radom, a uskoro ih očekuje istraživanje o uticaju životne sredine i zagađenja na oralno zdravlje Pančevaca, što će raditi u saradnji sa privrednim ustanovama.

VIDEO: Klinci ukrasili zubnu ordinaciju u Ljigu

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA