Mesta za bebe: I Novi Sad uveo parking mesta za roditelje novorođenčadi

Oni će imati 30 sati besplatnog parkiranja

  • 1

"Bebi“ parking karta od sada postoji i u Novom Sadu - svaki roditelj novorođene bebe dobiće 30 sati besplatnog parkiranja, najavio je JKP "Parking servis" na konferenciji u Kliničkom centru Vojvodine.

- Neobično mi je drago što smo kao Preduzeće u prilici da našim sugrađankama olakšamo plaćanje parkiranja i da im poklonimo 30 sati besplatnog parkiranja. Ovo je životni perid mladih roditelja koji se pamti za sva vremena i nema sigurno lepšeg ni važnijeg osećanja od toga da je u naše živote došao novi član porodice, da smo dobili dete. Mi smo želeli da na ovaj način olakšamo roditeljima komunikaciju od kuće do savetovališta, redovnih kontrola i svega onoga što je karakteristično za ovaj period života i deteta i roditelja. Želeli smo da im olakšamo odlaske kod lekara i da se makar u tim trenucima ne opterećuju plaćanjem parkiranja - izjavio je direktor preduzeća Stevan Lugonja.

Foto: JKP "Parking servis"

Prof. dr Tihomir Vejnović pohvalio je inicijativu “Parking servisa“ rekavši da je to human i pragmatičan gest jednog gradskog preduzeća koje i na ovakav način vodi računa o našim majkama i deci. Profesor je naglasio da se na Klinici za ginekologiju i akušerstvo godišnje porodi 4 000 Novosađanki.

Ovom inicijativom Preduzeće poklanja 30 sati parkiranja roditeljima novorođene dece. Pravo na besplatno parkiranje i korišćenje “bebi“ parking karte imaju roditelji sa prebivalištem na teritoriji grada Novog Sada. Karte se mogu preuzeti u Službi za prodaju JKP “Parking servis“, u Ulici Filipa Višnjića 47, radnim danima od 8 do 16 časova.

(Telegraf.rs/NS Uživo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA