≫ 

Rafovi na apotekama u Kosovskoj Mitrovici prazni, situacija kritična: Rusi šokirani stanjem na KiM, kupili lekove da pomognu

"U Prištini svesno prave humanitarnu katastrofu u Kosovskoj Mitrovici"

  • 10

Situacija u Kosovskoj Mitrovici je kritična. Rafovi na apotekama su prazni, a i bolnicama nedostaje lekova. Vlasti u Prištini narušili su osnovno pravo Srba na Kosovu, pravo na lečenje.

Ovako, šokiran stanjem na KiM, priča poslanik ruske Dume Jevgenij Primakov. On je jedan od organizatora humanitarne akcije u Srbiji kojom će se, između ostalog, uskoro donirati više od tone lekova Kosovskoj Mitrovici.

- Ovo nije akcija države, ovo je akcija ruskih građana. Oni su svojim novcem pomogli da kupimo oko tonu lekova i pomognemo Srbima na Kosovu. Lekovi su sada u carinskom skladištu na beogradskom Aerodromu - naveo je Primakov.

Na konferenciji je govorio bivši ruski ministar Jevgenij Primakov/ Foto: M. Leskovac

On je istakao da vlasti u Prištini svesno prave humanitarnu katastrofu u Kosovskoj Mitrovici.

- Brisel i Vašington apeluju na Prištinu da ukine takse. Međutim, taj apel ili nije dovoljno iskren ili je suviše blag - dodaje Primakov.

On je poručio i da je ovo samo pocetak pomoći i da će, uz podršku srpskog Ministarstva zdravlja, biti formirana radna grupa za dalju pomoć Srbima na Kosovu.

VIDEO: U drevnim srpskim Dečanima, Albanci pale srpske proizvode

(M. Leskovac)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    29. mart 2019 | 12:34

    RUSI I KINEZI MORAJU VOJNO DA SPRECE HUMANITARNU KATASTROFU NAD SRBIMA I DA VRATE 250HILJADA PROGNANIH SRBA I NEALBANACA NA KOSOVO I METOHIJU!!

  • Zoka

    29. mart 2019 | 11:58

    U Kosovskoj Mitrovici ljudi vec nekoliko godina ne mogu da podignu lekove na recepte,vec moraju da idu u Rasku ili da kupe za novac. Koliko srarih osoba ima a nemaju nikoga da ode di Raske pa moraju sa njihovim malim penzijama da kupe. Koliko njih odustane od kupovine lekova jer nemaju dovoljno para. Jadni Srbi u Kosovskoj Mitrovici

  • Kalimero

    29. mart 2019 | 12:36

    Bravo braćo, svaka vam čast, pravo bratstvo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA