Važno upozorenje za naredne dane: Stiže olujna košava, najgori udari vetra će biti u ovim delovima zemlje

Od sredine dana u zapadnim i južnim krajevima mestimično sa kišom ili lokalnim pljuskovima

  • 1
Košava, vetar u Beogradu Foto: Telegraf

Republički hidrometeorološki zavod izdao je danas upozorenje na olujnu košavu. Upozorenje je izdato za područje južnog Banata i Donjeg Podunavlja i to do 5. aprila.

Očekuje se da će na tom području duvati jak i olujni jugoistočni vetar sa udarima od 25-30 metara u sekundi. U Srbiji sutra promenljivo oblačno, ujutru i pre podne u Banatu i na istoku ponegde sa slabom kišom.

Od sredine dana u zapadnim i južnim krajevima mestimično sa kišom ili lokalnim pljuskovima. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Najniža temperatura od 2 do 9, najviša od 16 do 20 stepeni.

I u Beogradu sutra promenljivo oblačno i vetrovito, sa dužim periodima sunčanog vremena. Vetar umeren i jak, jugoistočni. Najniža temperatura oko 9, najviša oko 19 stepeni. U narednom periodu promenljivo oblačno, mestimično s kišom ili lokalnim pljuskovima.

Upozorenje RHMZ, Printskrin: hidmet.gov.rs

U košavskom području vetrovito sa umerenim i jakim jugoistočnim vetrom koji će do petka na jugu Banata i u Donjem Podunavlju dostizati udare olujne jačine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA