≫ 

Aleksu i Danijela ni kolica nisu sprečila da istrče maraton: Ovi momci su apsolutni pobednici! (FOTO) (VIDEO)

Veruju da su oni prvi u Srbiji koji trče maraton sa osobama sa invaliditetom i prvi u istočnom delu Evrope koji su to uradili

  • 1

Aleksu Petrovića i Danijela Stoiljković ni kolica nisu sprečila da učestvuju i istrče maraton. Iako su na cilj stigli treći, ovi mladići su apsolutni pobednici takmičenja koje je u Jagodini održano u nedelju, 31. marta.

Njima su u ovom poduhvatu pomogla petorica drugara - Nemanja Ivanović, Marko Gajić, Nikola Milenković i Nemanja i Nikola Milošević, piše Infocentrala Portal.

- Bio je veliki izazov istrčati ceo maraton, odnosno 42 kilometara. Ali bilo je s druge strane i lako jer sam pored sebe imao moju braću, moje prijatelje. Bodrili smo se međusobno i iako smo oko 30. kilometara imali krizu, kroz šale smo uspeli da ohrabrimo jedni druge i da istrčimo do kraja - kaže Nemanja Milošević.

On je ispričao da veruje da su oni prvi u Srbiji koji trče maraton sa osobama sa invaliditetom i prvi u istočnom delu Evrope koji su to uradili. Cilj im je bio, kako kaže, da obezbede nova kolica za svoje prijatelje.

Celu ekipu je Grad Jagodina nagradila novčanim iznosom od po 30.000 dinara za Aleksu i Danijela i po 20.000 dinara njihovim pratiocima bez kojih ovo ne bi bilo moguće.

VIDEO:  Poželeo je da provoza bicikl sa bratom koji je invalid, a onda im je on to i omogućio

(Telegraf.rs/Infocentrala)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA