≫ 

Nikada više ništa neću moći da ti kupim, a samo ovo leti ka nebu: Mama male Nađe (2) koja je umrla od boginja sa groba ćerki poslala najtužniji poklon (FOTO)

- Kada sam jutros ustala: sunce, pa oblaci... sve isto kao na onaj dan kada sam te izgubila. Preživljavam isti užas iz minuta u munut - rekla je neutešna mama Dragana

  • 7

Desetine balona poleteli su večeras u 18.30 sa groba male Nađe Petrović (2), koja je u istom trenutku prošle godine preminula od malih boginja. Njena neutešna majka Dragana zamolila je sve koji je prate na Fejsbuk profilu, da njenoj Nađi na ovaj dan"pošalju" po balon.

Dragana Petrović kaže da su iz cele Srbije u istom momentu poletele stotine balona, a puštali su ih i oni koji Nađu nikada upoznali nisu, ali jesu majčin bol.

- Ja nikada više neću moći ništa da joj poklonim, uputila sam joj te balone sa groba, u trenutku kada je izdahnula 2018. Samo baloni mogu da polete ka nebu - kaže Dragana.

Foto: Telegraf

Zbog autoimune bolesti koju je imala, mala Nađa nije mogla da primi MMR vakcinu, niti je smela da dobije boginje. Četvrtog januara 2018. Nađa je primljena na odeljenje Intenzivne nege i izolacije u KC Kragujevac, a već devetog je upućena u Beograd, na Institut za majku i dete.

Njena majka već godinu dana tvrdi da joj je dete zaraženo u Kragujevcu, kada je neko od zaposlenih greškom u Nađinu sobu, na sat ili dva smeštio dečaka za koga se kasnije ispostavilo da ima morbile. Rukovodstvo KC Kragujevac tvrdilo je da takvog propusta nije bilo.

Roditelji male Nađe danas kažu da će pravdu i istinu potražiti na sudu. Devojčica je preminula četvrtog aprila na Institutu za majku i dete u Beogradu. Majka sve vreme upozorava roditelje na značaj vakcine, koja bi njenom detetu, da je smelo da je primi, spasila život.

Foto: Telegraf

Na godišnjicu Nađine smrti Dragana Petrović kaže da se oseća isto kao na ovaj dan prošle godine, kao da je tada vreme stalo, a ona se zaledila.

- Kada sam jutros ustala: sunce, pa oblaci... sve isto kao na onaj dan. Preživljavam isti užas iz minuta u munut. Tog dana obišla sam je u podne, bila je

vrlo loše. Oko 17.30 zvali su me iz bolnice da odmah dođem. Rekli su mi da su joj dali jaku dozu adrenalina samo da bih ja uspela da stignem i oprostim se od svog deteta. Kad je umrla, za mene kao da je stalo vreme - kaže Dragana koja i deluje kao da 365 dana živi isti šok u kom ostaje zaleđena.

Sa dečijeg groba baloni su poleteli u nebo i jakim vetrom nošeni kao da su nestali pod oblacima. Začuo se tihi jecaj majke i okupljenih, a onda je nastala tišina.

Niko se s mesta nije pomerio nekoliko minuta. Nađi su sa kragujevačkog groblja u naselju Male Pčelice desetine balona "poslali" mama, tata i sestra Anastasija (5), rodbina, prijatelji i nekoliko Kragujevčana koje porodica ne poznaje, ali su došli kao podrška.

U isto vreme širom Srbije u nebo su poletele stotine balona, a Nađinoj mami fotografije tih balona i podršku poslali su svi oni koji su na ovaj dan pokušali

da je uteše.

VIDEO: Matić, Gobeljić, Simonović, Čović jednoglasno: Podržavamo vakcinaciju

(M.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tuga

    5. april 2019 | 05:57

    Tuga, stvarno treba biti hrabar i boriti se sa takvim gubitkom, još kada se uzme u obzir da je po ko zna koji put neko umro tuđom greškom, stvarno nemam pravu reč za utehu

  • Aca

    5. april 2019 | 09:19

    Zasto mora da se kopira Amerika?ovo rade Amerikanci na ID kad neka osoba nestane na ovaj nacin se oprastaju od preminulog ili nestalog...

  • Јасмина

    5. april 2019 | 10:24

    Тако тужно

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA