Na ovom mestu ćete od sada moći da vadite pasoše i nedeljom

Uprava za upravne poslove na ovaj potez odlučila se zbog očekivanog velikog broja zahteva građana, kojima ističe važnost putnih isprava izdatih na 10 godina

  • 0
Srpski pasos Foto: Shutterstock

Ministarstvo unutrašnjih poslova obaveštava građane da, počev od 14. aprila 2019. godine, zahteve za izdavanje putnih isprava mogu podneti i nedeljom, u periodu od 7.30 do 15.30 sati, u zgradi SIV 3 u ulici Omladinskih brigada 1 u Novom Beogradu.

Takođe, kao i do sada, građanima su nedeljom u istom radnom vremenu na raspolaganju šalteri Uprave za uprave poslove Policijske uprave za grad Beograd u Ljermontovoj 12.

Uprava za upravne poslove na ovaj potez odlučila se zbog očekivanog velikog broja zahteva građana, kojima ističe važnost putnih isprava izdatih na 10 godina.

Inače, ovo je značajna informacija, budući da se u narednom periodu očekuju nešto veće gužve za izdavanje ovog dokumenta, jer većini građana u narednih godinu dana isteći će biometrijski pasoši čije je uvođenje počelo pre tačno deset godina, koliki je i rok njihovog važenja.

Većina prvih biometrijskih putnih isprava izdata je između 2009. i 2010. godine, što znači da im rok ističe ove i naredne godine.

Zato pogledajte kada vam ističe pasoš i ne dajte se zavarati ako vidite da ističe za šest meseci, jer to ne znači da toliko dugo uz pomoć ovog dokumenta možete da putujete.

Gotovo sve evropske zemlje imaju isto pravilo - u njih može da se uđe samo putnik čiji pasoš važi najmanje tri meseca, dok za egzotičnije zemlje ide i do šest medeci. Samo dan manje od ovog roka dovoljan je razlog da vas, bez daljeg objašnjavanja, vrate sa granice, ili vam odbiju čekiranje davno kupljene avionske karte.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA