≫ 

Kolaps u Sremskoj Rači: Zbog velikog kvara kilometarske kolone na granici

Na Terminalu Horgoš se na prelazak granice čeka nešto manje - oko dva sata, a kolona kamiona je duga oko kilometar i po

  • 1

Na graničnom prelazu Sremska Rača zbog kvara na telekomunikacionoj opremi došlo je do prekida svih komunikacija, tako da je kamionski saobraćaj na tom prelazu ka BiH u prekidu

Kako je saopštila Uprava carina Srbije, radnici Telekoma su od jutarnjih časova na terenu i rade na otklanjanju kvara.

Trenutno se na izlazu iz zemlje formirala kolona kamiona duga tri kilometra, dok je na ulazu u zemlju međuzona između dve države puna.

Na ostalim prelazima situacija je redovna, pa se tako nešto duže čeka samo na prelazu Kelebija, gde je kolona teretnjaka duga oko tri kilometra i u njoj se čeka oko tri sata na izlaz iz zemle.

Na Terminalu Horgoš se na prelazak granice čeka nešto manje - oko dva sata, a kolona kamiona je duga oko kilometar i po.

Početkom nedelje teretni saobraćaj je uobičajeno pojačan i na graničnim prelazima ka Hrvatskoj. U jednoj koloni kamiona na prelazu Batrovci, dugoj oko tri kilometra, prosečno vreme zadržavanja na izlazu iz zemlje je oko tri sata. Čekanja gotovo da nema na prelazu Šid, gde je zadržavanje u teretnom saobraćaju manje od sat vremena.

Na Terminalu Gradina, prema Bugarskoj, oko 30-ak kamiona čeka od dva do tri sata i na ulazu i na izlazu iz zemlje, dok na Preševu i Gostunu nema nikakvih zadržavanja ni u teretnom, ni u putničkom saobraćaju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA