≫ 

Dečak hteo da pomazi psa na velikom odmoru, a onda ga je životinja ugrizla za butinu: Direktor niške škole upozorava na opasnost (FOTO)

- Ukoliko se utvrdi da je bilo nekog propusta nastavnici će biti procesuirani - rekao je direktor ove škole Goran Dinić

  • 19

Nakon incidenta u niškoj osnovnoj školi "Čegar", kada je na velikom odmoru pas ujeo dečaka (14), oglasio se i direktor te ustanove, Goran Dinić, koji je saopštio je da se incident dogodio tokom velikog školskog odmora, između 9:15 i 9:30.

- Prema mojim saznanjima, incident se dogodio ispred škole na ulici kada je učenik osmog razreda hteo da pomazi psa. Životinja ga je ugrizla za butinu, dečak je imao krvarenje iz noge i odmah sam obavestio roditelje, Hitnu, a došla je i vlasnica psa koja živi preko puta škole. Vlasnica psa i majka dečaka su razmenile brojeva telefona, a ujed nije delovao strašno - rekao je za "Telegraf" Goran Dinić.

Direktor Goran Dinić ispred škole; Foto: Telegraf

On je dodao i da je o ovom događaju obavestio komunalnu policiju i policiju, a pomoćnog radnika poslao je kod vlasnika psa da utvrde da li je životinja vakcinisana. Takođe, naš sagovornik je izjavio i da je razgovarao sa nastavnicima.

- Ukoliko se utvrdi da je bilo nekog propusta oni će biti procesuirani. Prošle godine je jedno dete bilo ujedeno, jer u ovom kraju ima puno pasa lutalica. Deca kada kupuju užinu hrane životinje iako su upozoreni da ih ne diraju - kaže direktor niške osnovne škole "Čegar".

Pored škole ima puno pasa lutalica; Foto: Telegraf

Niškom kliničkom centru je potvrđeno da je dete zbrinuto i da je primilo vakcinu protiv tetanusa.

Dvorište vlasnika psa gde se dogodio napad psa, nije ograđeno, niti ima bilo kakvu zaštitu.

VIDEO: Čopor lutalica do smrti izgrizao ženu

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    10. april 2019 | 16:04

    Bolesna izopačena Srbija. Preči ker od deteta, pa i komentari tog tipa,dete krivo i sl. Ker mora biti na povocu i tačka. Dakle ako niste u stanju da ga dresirate da ne ujeda,ne liže prolaznike i sl. stavite mu povodac bagro. A decu učite da ne maze nepoznate pse.

  • Licemer iz besa

    10. april 2019 | 15:27

    Mene zanima šta će dete na ulici ili u školskom dvorištu ili u parku kad su ta mesta rezervisana za pse?! Tako je pre neki dan jedan Niški maratonac trčeći bedemom pored Nišave izazvao grupu pasa pa su morali da ga izujedaju što im uzurpira teritoriju.

  • Nastavnici?

    10. april 2019 | 15:56

    Sta sad? Nastavnici treba da jure pse po ulici da bi sacuvali decu?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA