≫ 

Berberi heroji: Momci iz Novog Sada skupili novac za kolica malenog Radivoja koji boluje od cerebralne paralize (FOTO)

Novac koji je preostao uplatili su malom heroju

  • 10

Grupa momaka iz jedne novosadske berbernice kupila je kolica malom Radivoju Šijaku (12) iz Kovilja, koji boluje od cerebralne paralize. Dečak, koji je rođen kao zdrava beba, a onda doživeo kliničku smrt nakon koje se sve promenilo, sada će moći da lakše savladava prepreke kojih je, nažalost, pun svet.

Berberi su za kolica šišali čitav dan, a sva zarada otišla je na kupovinu kolica za malog heroja.

- Upravo smo se vratili iz Bačkog Petrovog Sela i kupili elektromotorna kolica koja su po mišljenju stručnjaka mnogo bolje rešenje. Platili smo ih 118.000 dinara, a razliku smo uplatili mladom borcu Radivoju Šijaku od 13.080 i nadamo se malo ubrzali proces rehabilitacije - napisao je Andrija Nikitović, jedan od plemenitih berbera  na Fejsbuk profilu.

Frizerski salon "Čarolija Berberaj" poznat je po svojim humanitarnim akcijama, a poslednja  koju su organizovali bila je u sredu, kada su šišali za pomoć jednoj svojoj starijoj komšinici.

- Zadnjih 16 godina svakodnevno sam viđao komšinicu kako u kolicima gura neumorno one točkove...  To je neverovatna volja i snaga verujte, po zimi, leti, kiši, snegu uz Miletićevu. Ali u poslednje vreme nema te snage ekipa, jako sporo ide i sama je. Krišom sam je zaustavio pre par meseci i okolo, naokolo pitao za pomoć bilo koje vrste. I rekla je da bi joj pomogao neki “elektro točak” koji se kači na postojeća kolica i služi kao pomoć tj. “osoba”. Kompletan prihod iz lokala ide za komšinicu i taj točak - objasnio je Andrija kada je najavio ovu akciju. Tokom nje su, za samo jedan dan, skupili oko 1.000 evra, zahvaljujući jednako plemenitim Novosađanima.

(D.D.S)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Патриота

    12. april 2019 | 19:30

    Велико браво момци! Свака вам част! Прави пример да се сви угледамо на вас! Наклон до земље!

  • dragana

    12. april 2019 | 19:25

    Dubok naklon momci! Svaka vam cast! Nadovezacu se samo da mi koji nemamo veste ruke za poduhvat kao vas mozemo da sakupljamo cepove u istu svrhu. Sve najbolje!

  • DK

    12. april 2019 | 19:06

    Bravo Momci da ste zdravi I srecni i da vam Gospod Bog sve najbolje u zivotu podari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA