≫ 

Osvanula nova čitulja za Miru Marković: Od nje se oprostio fakultet na kom je bila najplaćeniji profesor, čak i kad nije držala nastavu

Imala je plaćeno odsustvo od 1998. do 2000. godine

  • 29

"Poslednji pozdrav". Ovom kratko rečenicom kolektiv Geografskog fakulteta u Beogradu oprostio se od Mirjane Marković, supruge nekadašnjeg jugoslovenskog predsednika. Ipak, u njenoj biografiji ne može se baš puno pronaći o radu u ovoj ustanovi.

Zna se tek toliko da je bila profesor sociologije i da su oko njenog angažovanja na fakultetu postojale brojne kontroverze.

Bila je profesorka sociologije na ovom fakultetu, Foto: Politika

Naime, profesor sociologije Mirjana Marković, kako su tada pisali opozicioni mediji, uglavnom nije držala nastavu, mada je poslednje tri godine uredno primala pristojnu platu - pri rangiranju plata zauzela je dvanaesto mesto od ukupno 84.

Mirjani Marković bilo je odobreno i plaćeno odsustvo na fakultetu u periodu od oktobra 1998. do 2000., nakon čega je njen radni odnos bio u mirovanju još naredne dve godine.

Mirjana Marković preminula je 14. aprila u Rusiji. Ona je poslednjih sedam dana bila u teškom zdravstvenom stanju i, prema informacijama, od tada je bila u bolnici u Sočiju.

Mira je imala četiri operacije, a nakon poslednje su joj ugrožene vitalne funkcije i lekari nisu želeli da daju prognoze u vezi sa oporavkom.

VIDEO: Ko je Mira Marković

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lalegator

    16. april 2019 | 10:26

    Pa aj malo da razmislimo na kom je fakultetu predavala g-dja Ru Djindjic i od cega ona zivi

  • Nena

    16. april 2019 | 09:45

    SRBIJU treba daje sramota tako su se prema pokoknoj Jovanki Broz ružno poneli ,tako se sad prave ludi prema pokojnoj Miri.Ljudski je dočekati dostojanstveno tu Urnu sa pokojnicom i dostojanstveno je sahraniti i počast odati.Ipak je ta žena deo istorije Srpskog naroda.

  • Jovan

    16. april 2019 | 10:54

    A gde je radila danica d.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA