≫ 

Na ovim pitanjima su se naša deca obrukala, a hajde da vidimo kako bismo mi prošli: Mračna istina o jednoj generaciji (TESTOVI)

Jedan đak je za Aleksandra Karađorđevića napisao da je Napoleon

  • 21

Na kom kontinentu se nalaziš ako se penješ na Kilimandžaro? Koji omotač štiti zemlju od udara meteora? Reka koja protiče kroz Valjevo je....

Pitanja iz hemije, Foto: Telegraf.rs

Ovo su samo neka od pitanja na kombinovanom testu na probnoj maloj maturi koja su prilično namučila osmake. Naši đaci pokazali su na ovom testu mračnu istinu o generaciji rođenoj u novom milenijumu.

Pitanja iz geografije, Foto: Telegraf.rs

Oni zasigurno nisu manje inteligentni od njihovih prethodnika, ali ne umeju da prepoznaju važne istorijske ličnosti naše zemlje (brkajući ih čak sa drugim evropskim vladarima).

Pitanja iz istorije, Foto: Telegraf.rs

Jedan od komentara ostavila je upravo nastavnica koja je dežurala na testu: Umesto imena kralja Aleksandra Karađorđevića, jedan đak je pored njegove slike napisao: Napoleon.

Foto: Telegraf.rs

Na njeno pitanje da li zna nekog američkog predsednika, mali maturant je uzvratio pitanjem: "Kojeg? Ima ih više?".

Pitanja iz biologije, Foto: Telegraf.rs

A EVO SU I REŠENJA

Foto: Telegraf.rs

Đaci muče muku i sa fondom reči. Dok na prošlogodišnjem testu osmaci nisu znali šta znači reč kompromitovati, na ovom ih je zbunila reč diskretno.

Foto: Telegraf.rs

Inače, bodovanje na maloj maturi u junu biće isto kao i prethodne godine - 60 poena nosi prosek iz osnovne škole, po 13 poena donose testovi iz srpskog i matematike, a 14 poena kombinovani test.

VIDEO: Devojčica-genijalac naučila je da čita i piše pre nego što je i prohodala

(M. Leskovac)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tamara

    16. april 2019 | 14:40

    Najbolje sad da kazete da su profesori krivi, a ne Vasa nezainteresovana i u 70% slucajeva nevaspitana decurlija koja je navikla da sve dobija na tacni i da oni nikada nisu krivi ni za sta :(

  • Ja

    16. april 2019 | 13:42

    Da nisu čitali udžbenik istorije, da su samo slike gledali, znali bi odgovor bar na pitanje ko je na slici. Strasno je sto ce oni i pored elementarnog neznanja upisati srednje škole, čak i gimnazije i završiti fakultete i sutra nekome biti nadredjeni.

  • Naki

    16. april 2019 | 13:14

    Buduće generacije neće znati ni na kojoj planeti žive...🙃

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA