≫ 

Marjan je porodio suprugu na putu do niške bolnice: Video sam da viri bebina glava. Zuri u mene, kao da hoće da mi kaže: "Tata, vadi me" (FOTO)

- Kada sam se okrenuo ka zadnjem sedištu, video sam da viri bebina glava. Zuri u mene, kao da hoće da mi kaže: "Tata, vadi me" – opisuje Marjan Petković rođenje svoje ćerkice

  • 30

Marjan Petković (32) iz merošinskog sela Balajnac izveo je danas pravi podvig, porodivši svoju suprugu Andrijanu u kolima kojima je krenuo do porodilišta. Iako bez ikakvog medicinskog iskustva, Petković je porođaj obavio kao pravi profesionalac, pa su i majka i novorođenče u nišku bolnicu stigli u dobrom stanju.

Da sve protekne kako treba pripomogla je i babica Natalija Milošević, prijateljica mladog para, koja je Marjanu davala instrukcije telefonom šta da čini u zgodi koja ga je zadesila. Presrećni otac kaže da je beba stigla tako brzo da nije stigao ni da se uplaši.

Tradicionalno iscepani otac, srećan, slavi, Foto: Telegraf

VODENJAK PUKAO U KOLIMA

- Andrijana je preko noći dobila bolove, pa smo čim je svanulo krenuli u susedno selo Batušinac kod Natalije da bi i ona pošla sa nama, jer smo strahovali da će se porođaj desiti na putu do bolnice. Međutim, beba nije mogla da čeka, na ulazu u selo Andrijani je pukao vodenjak, a baš ispred Natalijine kuće viknula mi je da je počela da se porađa. Kada sam se okrenuo ka zadnjem sedištu, video sam da viri bebina glava. Zuri u mene, kao da hoće da mi kaže: "Tata, vadi me" – opisuje Petković rođenje svoje ćerkice.

Marjan je pozvao telefonom Nataliju da bi mu pomogla, da bi na svoj užas saznao da nije kod kuće, jer je pratila sina na ekskurziju.

- Prepao sam se kada sam shvatio da moram sve da uradim sam. Natalija me je umirivala, kazala mi je da uhvatim bebu i pažljivo je izvučem, a da je zatim masiram po leđima kako bi zaplakala. Sve je išlo kako mi je kazala, video sam da je devojčica, umotao je u peškir i dao Andrijani, a ja sam zgazio gas – kazuje presrećni otac.

Tata je obavio dobar posao, Foto: privatna arhiva

Babica kaže da je Marjan bio usplahiren kada je saznao da ona nije kod kuće.

ČEKA SE KUM DA IZABERE IME

- Rekla sam mu da prvo mora da se smiri i da me pažljivo sluša. Bio je zabrinut jer beba nije odmah zaplakala, pa sam mu kazala da je lupka po leđima kako bi se oglasila što se i desilo. Takođe sam ga uputila da bebu dobro utopli i da je da majci – opisuje Natalija svoju ulogu u nesvakidašnjem porođaju.

Petkovići su ugledna porodica u ovom merošinskom selu gde drže trgovačku radnju. Devojčica koja je juče došla na svet im je treće dete, nakon osmogodišnje ćerkice i šestogodišnjeg sina. Još se ne zna kako će im se novorođenče zvati, jer, kako kažu srećni roditelji, odlučili su da mu ime izabere kum.

Roditelji, Marjan i Andrijana, Foto: privatna arhiva

Iz niške bolnice saopšteno je da su i majka i beba u dobrom stanju.

VIDEO: Kako izgleda kada se muškarac "porađa"

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA