≫ 

Mira će leći pored Slobe ispod lipe, ali je na večni počinak neće ispratiti deca: Marko i Marija najverovatnije ne dolaze na sahranu

Marko još nije ni podneo zahtev u konzulatu Srbije u Moskvi da mu se izdaju dokumenti za prevoz posmrtnih ostataka Mire Marković

  • 15

Mirjana Marković će, kao i svojevremeno njen suprug Slobodan, biti ispraćena bez najbližih. Naime, prema pisanju Večernjih novosti, ćerka Marija dobila je potrebna dokumenta, dok sin bračnog para Milošević - Marković, Marko, nije ni tražio dozvolu za prevoz urne.

Želja Mirjane Marković i Slobodana Miloševića da zajedno počivaju ispod lipe u dvorištu porodične kuće u Požarevcu biće im ispunjena, ali njihova deca, ni majku, po svemu sudeći, neće ispratiti na večni počinak u subotu u 15 časova.

List navodi da Marko Milošević još nije ni odlučio da li će doći na sahranu. On čak još nije ni podneo zahtev u konzulatu Srbije u Moskvi da mu se izdaju dokumenti za prevoz posmrtnih ostataka Mire Marković, mada to može da učini za njega neko od njegovih malobrojnih moskovskih prijatelja.

Mira Marković i Slobodan Milošević/ Foto: Profimedia/Polaros

U ambasadi su, kako saznaju Novosti, već dobili instrukcije iz Beograda, iz nadležnog ministarstva, da Marku, ukoliko odluči da doprati majčine posmrtne ostatke, u što kraćem roku izdaju dokumenta. Međutim, on navodno okleva zbog Interpolove poternice raspisane za njim, a koja je još na snazi. Takođe, razlog je i status izbeglice u Rusiji, koji bi dolaskom u Srbiju bio ugrožen, jer ako bi bio priveden u Srbiji, Rusija ne bi mogla da ga zaštiti.

Za to vreme u Požarevcu teku priprema za ispraćaj Mirjane Marković, nekadašnje prve dame Srbije i Savezne Republike Jugoslavije. Već je, ističu Novosti, izvesno da će se govorima od nje oprostiti Momir Bulatović, počasni predsednik Udruženja "Sloboda", i prof. dr Milovan Bojić, dugogodišnji prijatelj Miloševića.

VIDEO: Mira Marković preminula u bolnici u Moskvi

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тодорић

    17. april 2019 | 10:19

    Покој јој души. Волела је свог мужа,и он је волео њу.Мрзитељи су сада гласни,када је умрла.И мртву је не остављате на миру,сада када сте ослобођени страха..Можете мислити,употребила је своју моћ да гувернанте обезбеди стан...Како нисте замерили крађу 250 станова са општим.Стари град,нечијем брату? Е,Србијо...

  • Nikolas

    17. april 2019 | 09:39

    SRBIJA JE DEMOKRATSKA ZEMLJA I STVARNO NEMOGU DA RAZUMEM ZASTO DECA NEMOGU MAJCI DA BUDU NA SAHRANI !!! BICE SAHRANJENA ISPOD LIPE PORED SLOBE U DVORISTU KUCE I KOME SMETAJU DECA !!! TUZNO!!!

  • Visnja

    17. april 2019 | 10:01

    Hahahahaha koja laža, pa jel neko video Slobino telo nekad?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA