Direktori omanuli na probnoj maturi: U dve beogradske škole osnovcima podelili pogrešne testove, deca rešavala zadatke za odrasle

Osmaci će ponovo raditi testove

  • 0

U osnovnim školama u kojima su utvrđene nepravilnosti na probi male mature, test će se ponovo raditi, a škola će odrediti kada će test biti ponovljen. Ovo je rečeno u Ministarstvu prosvete, povodom informacija da je u nekim školama bilo nepravilnosti na probnom završnom ispitu. Ministarstvo je, zasada, dobilo informacije o nepravilnostima u OŠ "Franc Prešern" u Rakovici i "Momčilo Živojinović" u Mladenovcu.

- Izdat je nalog Prosvetnoj inspekciji i Školskoj upravi Beograd da odu u te škole i utvrde o kojim se nepravilnostima radi i da se utvrdi odgovornost direktora - kažu sagovornici "Novosti" iz ministarstva.

PROŠLOGODIŠNJI TEST

Direktorka OŠ "Franc Prešern" Biljana Blagojević kaže za "Novosti" da je greškom odštampan kombinovani test od prošle godine i da će on biti ponovljen u četvrtak:

- Probni testovi iz matematike i srpskog prošli su u najboljem redu. Kombinovani ćemo ponoviti, ni deca ni roditelji ne pružaju otpor da se taj test ponovi.

REŠAVALI ZA ODRASLE

U mladenovačkoj OŠ "Momčilo Živojinović", napravljena je greška sa testom iz matematike, jer su đaci rešavali zadatke ispita za osnovno obrazovanje odraslih osoba.

- To ćemo ispraviti na časovima matematike u periodu između 22. i 25. aprila - izjavila je direktorka škole Marina Mihailović.

U školama u kojima se budu ponavljali testovi maturanti će raditi iste one koje su već radili njihovi vršnjaci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA