≫ 

Nezavisni sindikat policije: "Lažni sindikalni lider Veljko Mijailović najmanje ima pravo da govori o korupciji, jer je on poznat po mnogim aferama"

Njihovo saopštenje vam prenosimo u celosti

  • 0

Nezavisni sindikat policije uputio je otvoreno pismo Veljku Mijailoviću, predsedniku Policijskog sindikata Srbije uz navode da je on lažni sindikalni lider i predsednik nereprezentativnog Policijskog sindikata Srbije. Oni su u ovom obraćanju naveli i da on "nastavlja svoje političko delovanje plasiranjem novih neistina i podmetanjem dečijih bajki".

Njihovo saopštenje vam prenosimo u celosti:

"Kako bi se još dodvorio svojim saborcima iz Saveza za Srbiju, čiji je jedan od ciljeva i gašenje Žandarmerije, Mijailović je danas nastavio da iznosi neistine kako je nezakonito oduzeta reprezentativnost PSS-u. Činjenica da je radna grupa koristila istu metodologiju kao i kada je 2013. godine PSS-u, ali i nama iz NSP-a, utvrđena reprezentativnost, Mijailoviću nije dovoljan argument.

Iako je svima jasno da se mogu računati samo članovi sindikata koji plaćaju članarinu, Mijalović ne može da prihvati bolnu istinu da je izgubio podršku zaposlenih u MUP-u.

Veljko Mijailović; Foto: Medija centar Beograd

On to očigledno ne može da preboli, ali ne zato što mu je stalo do pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i njihovog položaja, već zato što će posle 10 godina "sindikalnog" rada morati ponovo da obuče uniformu i vrati se policijskim poslovima, od čega beži kao "đavo od krsta".

Zato ovaj policijski dezerter na sve načine pokušava da kupi još malo vremena i upravo je to razlog njegovog današnjeg medijskog nastupa, jer mu je konferencija za novinare očigledno mnogo draža od brige za bezbednost građana.

Ponajmanje Veljko Mijailović ima pravo da govori o korupciji, jer je upravo on poznat po mnogim aferama, koje se godinama prepričavaju po MUP-u kao nesvakidašnji primer kako je neko mogao da dosegne ogormne finansijske visine sa tako niskih policijskih pozicija.

Lažnu brigu pokazuje i kada govori o tome da su policajci vređani kada su došli na intervenciju u hotel Šumadija, iako to nema nikakve veze sa istinom, jer je policija postupala isključivo u skladu sa zakonom. Odmah je pronašla odgovorne i njihova priznanja je dostavila nadležnom tužilaštvu, što su nam potvrdile i naše kolege iz PS Čukarica", navodi se u otvorenom pismu Nezavisnog sindikata policije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA