≫ 

Nezapamćena zloupotreba u niškom sudu: Radnica (62) ukrala čitavo jemstvo od 30.000 evra. Evo kako se tačno sve dogodilo

Hapšenje svoje koleginice službenici niškog Višeg suda dočekali su sa nevericom

  • 0

Službenica računovodstva u niškom Višem sudu G. R. (62) uhapšena je zbog pronevere jer je od sredine jula 2009. do aprila ove godine ukrala 30.000 evra koje je na ime jemstva za Nišliju Zorana Đ. položio njegov prijatelj kako bi suđenje za pokušaj ubistva čekao na slobodi.

Kako se Zoran 18. januara ove godine javio na izdržavanje zatvorske kazne od tri godine, njegov jemac je zatražio pare kojima je za njega garantovao. Službenica mu je isplatila jemstvo, ali novcem iz drugog predmeta čime se razotkrila, što je i dovelo do njenog hapšenja. U međuvremenu, Zoran je pobegao iz niškog zatvora, što nije uticalo na pravo njegovog jemca da uzme pare kojima je garantovao da će biti dostupan organima gonjenja.

Hapšenje svoje koleginice službenici niškog Višeg suda dočekali su sa nevericom.

- Nikada ne bih pomislio da je u stanju da uradi tako nešto, pa radi ovde bez ikakve mrlje više od dvadeset godina. Ne verujem da je ona taj novac uzela za sebe, ko zna šta je nateralo da na krađu kakva se u našem sudu ne pamti - rekle su kolege G. R.

Foto: Telegraf

Kako saznajemo, sve je počelo pre jedanaest godina kada je Zoran uhapšen jer je u restoranu "Premijer" na Vizantijskom bulevaru pokušao da ubije Nišliju Luku T.

On se teretio da je na poziv vlasnika restorana da Luka sa dvojicom drugova pravi nered i odbija da plati račun, došao sa sedmoricom ljudi kako bi se obračunali sa izgrednicima.

Tokom tuče je pucao Luki u vrat nanevši mu teške telesne povrede opasne po život. Uhapšen je nakon petomesečnog bekstva, da bi u pritvoru bio od 16. oktobra 2008. do 22. jula 2009. godine kada mu je vlasnik restorana platio jemstvo od 30.000 evra kako bi bio pušten.

Usledilo je maratonsko sđenje koje je okončano 10. oktobra 2017. godine kada je Zoran pravosnažno osudjen na tri godine zatvora zbog pokušaja ubistva. Na izdržavanje kazne javio se početkom ove godine, ali iza rešetaka nije dugo ostao.

U Kazneno-popravni zavod u Nišu javio se 18. januara ove godine, gde je trebao da odleži dve godine, s obzirom na to da je godinu dana već bio u pritvoru. Kako je odavao utisak primernog osuđenika, odobrene su mu povlastice pa je već 14. februara prešao u poluotvoreni deo gde je imao pravo i na vikend izlaske.

- Tu povlasticu je koristio u martu, vratio se na vreme pa nismo imali razloga da mu je ponovo ne odobrimo. Tako je 8. aprila napustio zatvor, ali se nije vratio posle 24 sata, koliko mu je trajalo odsustvo - kažu naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Njegovo bekstvo nije dovelo do aktivacije jemstva, tako da se njegov prijatelj 16. aprila pojavio u Višem sudu i uzeo svoj novac.

- Jemstvo je važilo dok se Zoran nije javio na izdržavanje kazne. Nakon toga sve što se desilo nije stvar pravosuđa, već Kazneno popravne ustanove – objašnjavaju naši izvori.

Za Zoranom je raspisana poternica ali za sada nema nikakvih informacija o njegovom daljem kretanju.

VIDEO: Zbog krađe struje na Kosovu evropski radnici kasne na posao

D.K.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA