Hrabra Mira porodila je ženu u Domu zdravlja: "Beba je krenula napolje, majka je pretrnula od straha, ali ja sam znala da čekanja nema"

Nekada sam radila u Narodnom frontu i nedostajao mi je taj način rada

  • 1

Mladenovac nema porodilište, ali srećom ima hrabru Mirjanu Brkić. Ova sestra, sa stažom u zdravstvu od čak 36 godina, porodila je pet žena u mladenovačkom Domu zdravlja, za koje nije bilo vremena da se transportuju za Beograd.

Poslednji takav slučaj dogodio se juče, kada je mlada mama pred porođajem stigla u Dom zdravlja nadajući se da će da je voze za Beograd. Međutim, vest da je porođaj krenuo i da će morati da se obavi baš tu, porodilju je pogodila kao grom iz vedra neba.

Krenula je panika šta će biti sa njom i bebom, kako će porođaj proteći, strah da li će sve biti u redu...

Pacijenti su joj uvek na prvom mestu, Foto: Facebook, Mirjana Brkić

Ali, strepnja je trajala samo dok babica Mira stvar nije uzela u svoje ruke. Ova iskusna akušerska sestra je sa doktorom Miškovićem obavila porođaj kao od šale i prelepi dečak došao je na svet baš u Domu zdravlja.

- Kada je stigla, žena je već bila spremna da se porodi. Procena je bila da beba kreće i da ne smemo da čekamo. Majka je bila jako, jako uplašena jer je neuobičajeno da se bilo ko porodi u Domu zdravlja, a i tu smo bili samo lekar i ja - priča Mira za Telegraf.rs.

Ubrzo je pak priskočio u pomoć svako ko je mogao i timskim radom, skromno dodaje Mira, bebica je rođena.

"Moja majka stari ali ne gubi rutinu u porađanju žena", napisao je ponosni sin Nemanja, Foto: Facebook, Mirjana Brkić

- Majka je bila presrećna, a i svi mi. Njen porođaj mi je ulepšao dan, ma celu godinu! Nekada sam radila u Narodnom frontu i nedostajao mi je taj način rada.Vodim se onom zakletvom bolničarke Florens Najtingel da smo dužni da budemo humani i da je ljubav prema pacijentu najvažnija. Toliko smo opterećeni papirologijom i administracijom da nemamo vremena da se posvetimo pacijentima onoliko koliko bismo hteli - ističe hrabra babica za naš portal.

Ponosnim roditeljima ovo je treće dete, a tatu je vest dočekala dok je vozio kamion.

- Imaju već sina i ćerku, i žarko su želeli treće dete. Tata je bio na putu kad smo mu javili, pa je žurio kamionom da što pre stigne. Mama razmišlja da sina nazove Mladen, po Mladenovcu, a ja sam joj rekla da može da bude i Marko, po selu Morakovac iz kog dolaze - kroz šalu na kraju govori Mira.

(M. Leskovac)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DXN1

    20. april 2019 | 22:48

    Hvala na tekstu,ovo je stvarno predivno procitati.Mama i beba su dobro,babica nasmejana,rodio se jedan novi zivot.Neka vam je sa srecom svima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA