≫ 

Neobična tetovaža Beograđanina: "Buenos Ajres 1957, da ne zaboravimo istorijsku likvidaciju" (FOTO)

Koliko poznajete "Operaciju Buenos Ajres"?

  • 11
Ulice Buenos Ajresa, grada koji od 2017. ima svoj trg zvan Srbija od Foto: Pixabay

Za Srbe važi da mnoge bitne datume u svojoj istoriji zaboravljaju ili da ne čuvaju dovoljno sećanje na njih. Mladić M. Z. baš zato je uradio veoma neobičnu tetovažu jer, kako nam je rekao, "ne bi da se zaboravi stvar za koju se živi". 

Na svojoj nozi on će zauvek nositi urezano - 1957. Buenos Ajres.

To je godina kada je Blagoje Jovović, borac Jugoslovenske vojske u Otadžbini u Bjelopavlićkoj vojno-četničkoj brigadi, rešio da presudi Ante Paveliću u Buenos Ajresu u znak osvete za srpske žrtve. Likvidacija i akcije je poznatija pod nazivom Operacija Buenos Ajres.

"Ne mrzim nikoga, ali ne dam ni na svoje", Foto: M.Z.

- Jako poštujem odluku gospodina Blagoja Jovovića koji je svoj život posvetio svome narodu. U Buenos Ajresu nisam bio, ali mi je želja da idem tamo iako trenutno nemam finansijskih mogućnosti da to uradim. Ne mrzim nikoga, ali ne dam ni na svoje - poručuje kratko M.Z. objašnjavajući za Telegraf.rs razloge što je istetovirao ovako nešto na svojoj desno potkolenici.

Kako kaže, za njega je Ante Pavelić najveći zlotvor koji je hodao ovom planetom.

"Volim svoj narod onoliko koliko to zaslužuje", Foto: M.Z.

- Gori i od Hitlera, Himlera... Nadam se da razumete šta hoću da kažem. Priča je opširna, iako se krije. Jednostavno, komunizam nikada neće izaći iz ove zemlje i nikada se neće obelodaniti da mi Pavelića nismo ni jurili. To su uradili Jovović i Krivokapić kako bi osvetili srpske žrtve, i treba da imaju ulicu u svakom gradu. I da ponovim, ja ne mrzim nikoga. Ja samo volim svoj narod onoliko koliko on to zaslužuje - zaključuje mladić sa neobičnom tetovažom.

Podsećanja radi, Ante Pavelić je bio hrvatski fašistički političar, osnivač i vođa ekstremnog desničarskog ustaškog pokreta. Sa čela Nezavisne države Hrvatske (NDH) rukovodio je strašnim progonima i ubistvima Srba.

Blagoje Jovović presudio je Anti Paveliću s dva metka, a rekao je da je to učinio kako bi osvetio sve srpske žrtve koje su stradale od ustaške ruke tokom Drugog svetskog rata.

Nije želeo da se ekspnira, ali je pristao da objasni razloge tetovaže Foto: M.Z.

VIDEO: Duško je iglom ubo svoje lice i telo više od milion puta jer mu se tako sviđa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA