≫ 

Lekari u Novom Pazaru devojci iz stomaka izvadili tumor od 5 kilograma: Moći će normalno da živi, ostane trudna i da rađa

Lekari koji su obavili komplikovan zahvat kažu da nikada ranije nisu videli ništa slično

  • 4

Na ginekološko akušerskom odeljenju Opšte bolnice Novi Pazar, danas je urađena veoma kompleksna i zahtevna operacija tumora na materici težine 5 kilograma i 100 grama i to kod žene stare samo 35 godina. Po rečima ginekologa dr Dejana Pavlovića iz Narodnog Fronta koji je bio vođa tima koji je izvršio ovu operaciju, ovakvi slučajevi su veoma retki u medicini.

Kako je dr Pavlović istakao, radilo se o pacijentkinji koja se najverovatnije nije zdravstveno redovno kontrolisala ili je tumor izuzetno brzo rastao jer je bio težak 5 kilograma i 100 grama i veličine 30 centimetara. Deo tkiva ovog tumora poslat je na histopatologiju i kada rezultat bude gotov pokazaće da li se radi o malignom ili benignom tumoru i ako bude potrebe za još nekom hiruškom intervencijom opet će se raditi na tome.

Deo tima koji je danas radio ovu operaciju bio je i hirurg dr Enes Zogić. On je naglasio da do sada nije video ovakav slučaj i pojavu i kazao da mu je drago što je bio deo tima koji je spasio jednu mladu ženu.

Kod pacijentkinje su sačuvani i jajnici i materica tako da će, ukoliko bude sve u redu, čemu se svi nadaju, ona moći normalno da živi, ostane trudna i rađa.

Zbog ovakvih slučajeva koji zaista mogu ugroziti zdravlje jedne žene pa čak i odneti život, dr Pavlović apeluje na njih da redovno vrše preventivne preglede i tako na vreme otkriju bilo kakav problem koji se na vreme može rešiti.

UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ! Celo telo mu je bilo tumor, a onda ga je odstranio

(Telegraf.rs/rtvnp.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • НП

    23. april 2019 | 16:44

    То што је дошао доктор из Београда ови наши овде нису за то способни

  • Milan

    23. april 2019 | 17:53

    Naši lekari u Novom Pazaru nisu sposobni ovu operaciju da izvedu. Zahvaljuljuclći doktoru iz BG-a je postognut uspeh.

  • Cika Velja

    23. april 2019 | 20:44

    Pa kako toliko naraste?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA