≫ 

Košava oduvala pola Srbije: Plastenici nestali u trenu, stabla upadala u stanove, leteli krovovi (FOTO) (VIDEO)

Povređenih građana nema, a pričinjena je materijalna šteta

  • 4

Olujni vetar koji od sinoć duva u Novom Sadu oborio je nekoliko stabala i pričinio veću materijalnu štetu.

Pod naletima vetra oborena su četiri stabla u Primorskoj ulici, u Zmaj Ognjena Vuka kod Doma zdravlja, u Živojina Ćuluma i u Fruškogorskog odreda. Polomljen je veliki broj grana, a najveća je pala u blizini Filozofskog fakulteta, piše portal 021.rs.

Krovovi leteli u Novom Sadu Foto: 021.rs

- Povređenih građana nema, a pričinjena je materijalna šteta, najviše na automobilima parkiranim u blizini drveća - poručuju u "Gradskom zelenilu".

 
 
View this post on Instagram

Duvucka...pirućka😄💨💨💨 #wind #spring #novisad #košavaA post shared by Chinese Princess Stella⭐ (@tanja_i_stella) on

 

U ovom preduzeću apeluju na građane da, dok traje nevreme, ne parkiraju vozila u blizini drveća, iako su ona na vreme orezana, dok su bolesna i trula stabla uklonjena. Vetar je napravio i problema na Ribljoj pijaci, gde je sa jednog od prizemnih objekata podigao limeni krov, a u ostalim delovima grada gurao kontejnere i raznosio smeće. Probleme su imali i radnici na gradilištima, kako bi zadržali platnene ili najlonske prekrivače na skelama.

 

KOŠAVA ODNELA PLASTENIKE

U Banatskom Brestovcu jak vetar odneo je plastenike i uništio deo zasada mnogim poljoprivrednicima. Retko koji plastenik ostao je da stoji, dok su pri zemlji kilometri oborenog najlona i dalje igrali na vetru.

- Tuga, šteta, ali šta ćete, mora sve ispočetka - komentarišu poljoprivrednici na društvenim mrežama.

PANČEVO:

Jaka košava koja danas duva u Pančevu oborila je jedno ogromno stablo palo na susednu zgradu, a ljudima je krošnja skoro ušlo u stan.

Iščupano stablo u Pančevu Foto: Printskrin 013.info/youtube

Stablo koje se nalazi u dvorištu Ekonomsko-trgovinske škole “Paja Morganović” bukvalno je iščupano iz korena, a onda je krenulo ka susednoj zgradi gde je oštetilo dve terase, porazbijalo nekoliko prozora i umalo ušlo u domove Pančevaca.

POLOMLJENA STABLA NA KALEMEGDANU, VIDIKOVCU, KOTEŽU

U Beogradu je košava danas lomila stabla i skidala fasade. Deo zida odlomljen je sa zgrade na Vidikovcu, dok je u Kotežu ispred zgrade u Ulici Šator planine jedno stablo palo, ali povređenih nije bilo.

 
 
 
View this post on Instagram

Ko ne mora neka ne izlazi napolje 😁 #beograd #kosava #kišaA post shared by Zoza, a Vi ste? 😉 (@zozabeograd) on

 

Jak vetar uspeo je da polomi i nekoliko velikih grana na Kalemegdanu.

Najčudnije od svega je da je jedna putnica zabeležila kako je deo autobusa otpao na liniji 52 koja saobraća do Cerak Vinograda.

 

RHMZ objavio je da je košava koja je danas duvala od južnog Banata do donjeg Podunavlja dostizala i orkanske udare od oko 30 metara na sat. Od srede, 24. aprila, do petka, 26. aprila, i dalјe će duvati košava, ali slabijeg intenziteta, sa najjačim udarima na ovom istom području - južni Banat i donje Podunavlјe, brzinom od oko 20 metara na sat.

 
 
 
View this post on Instagram

#košava #dunavA post shared by Milan Mataković (@h2o_matakovic) on

 

(Telegraf.rs/021.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miki

    23. april 2019 | 22:43

    Boze, sta nam napravise budale sa harpom. Vetrovi, kise, poplave kake se ne pante na ovim prostorima. Nagle promene temperatura i sve ovo nije bilo dok famozni harp nije instaliran. Globalizacija i novi poredak, propast

  • Срб

    24. april 2019 | 08:38

    Драги мики потпуно сте у праву Не само харп него и електромагнетни таласи помоћу којих довлаће на наше просторе сва зла тзв метеоролошке промене Већина ће рећи да смо ми у теорији завере али их демантује пракса завере

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA