≫ 

Medvedi su ponos Srbije a i vi možete da ih gledate na Tari (VIDEO)

Povodom Svetskog dana planete Zemlje otišli smo na Mitrovac na Tari

  • 3

Tom prilikom smo posmatrali i usnimili mrkog medveda prilikom hranjenja, a na početku videa možete videti kako je to izgledalo.

Svetska organizacija za prirodu posvetila je ovogodišnji Dan planete zemlje (22. april) za promovisanje Nacionalnog parka Tara u kojem sprovodi program "Zaštićena područja za prirodu i ljude". U okviru njega osmišljen je novi turistički paket, "Medin kutak", koji se zasniva na posmatranju divljih životinja i promovisanju očuvane prirode, dok u osmišljavanju i sprovođenju aktivnosti učestvuje lokalna zajednica.

"Medin kutak" je moderna edukativna i interaktivna postavka, koja najviše koristi mlađim posetiocima Tare, kako bi  se upoznali sa karakteristikama mrkog medveda, zbog čega je on zaštićena vrsta u našoj zemlji i kako se treba ophoditi prema šumama koje predstavljaju njegovo stanište.

Otvaranje "Medinog kutka" deo je jednog većeg projekta koji radimo zajedno sa WWF-om, a koji je usmeren na razvoj lokalnog stanovništva. Cilj projekta je da se na Tari stvori više turističkih sadržaja, ali da se kroz njih istakne značaj zaštite prirode. Pre 20-30 godina uloga ljudi koji žive u zaštićenim područjima se skroz drugačije posmatrala, dok danas radimo na tome da oni budu ti koji će sprovoditi turističke aktivnosti - istakao je direktor Nacionalnog parka Tara Dragiša Karaklić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sena

    24. april 2019 | 18:12

    Medved i krava,jeli ova slika prikladna dase objavi,krava ishrani decu a meda??? Obožavam životinje!

  • zak

    24. april 2019 | 18:39

    Kada bi nasi siromasni imali bar priblizno taku negu kao zmije, sakali , medvedi imali bi sigurno mnogo vise dece ?

  • brko

    24. april 2019 | 20:43

    Nasi politicari i međe su ravnopravniSpadaju u zaštićenu vestu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA