≫ 

Đaci iz Prokuplja satima spasavali mladunče sove: "Prvo smo mislili da je povređeno, ali je bilo samo uplašeno" (FOTO) (VIDEO)

Mladunče je vraćeno na četinar sa kojeg se pretpostavlja da je palo

  • 1

Više sati trajali su pokušaji da se reši problem mladunčeta sove ušare koje je palo u dvorištu prokupačke Tehničke škole „15. maj“ i na kraju je misija uspešno završena. Mladunče je konačno vraćeno na četinar sa kojeg se pretpostavlja da je palo.

- Već duže vreme primetili smo da je na jednom četinaru u dvorištu škole na grani stalno sova. Nismo ni znali da ima mladunce. Danas je jedno palo. Prvo smo mislili da je povređeno, ali je bilo samo uplašeno. Zvali smo sve redom, jer nismo znali kako da mu pomognemo. Zato smo ga zaštitili i dežurali pored njega- kaže direktor Tehničke škole „15. maj“ Biljana Milenković.

Ona dodaje da kada su shvatili da nije povređeno, javio se nov problem kako d aga vrate na drvo, jer je reč o visokom četinaru. Na kraju su se setili i Javnog komunalnog preduzeća „Hammeum“ koje ima korpu. Zamenik direktora preduzeća Bratislav Dunjić obećao je da će radnici doći čim se vrate sa terena.

Humani đaci na delu, Foto: Telegraf.rs

- Mi nismo zaduženi za to, ali uvek izlazimo u susret građanima kada nam se obrate, a možemo da pomognemo- kazao je Dunjić. I dok se čekala korpa, učenici i anstavnici brinuli su o bezbednosti male sove. Kupljen je špric i uspeli su da napoje vodom sovicu, a onda su ga i nahranili.

- U početku je bio uznemiren, uplašen, ali izgleda da je shvatio da mu pomažemo i promenio svoje ponašanje - dodaje direktor škole Milenković.

Mladunče su i nahranili, Foto: Telegraf.rs

Ona kaže da je oduševljena učenicima koji su pokazali brigu i sve vreme učestovali u čuvanju mladunca.

- Zamislite, nabavljenis u i crvi u obližnjoj ribolovačkoj radnji, te su oni sami, strpljivo, pokušavali da ga nahrane. na kraju su uspeli. Niko od nas ranije izbliza nije video sovu i one su retke u gradu. Zato smo još ponosniji na ovu sovu i njene mladunce - dodala je naša sagovornica.

Mladunče sove, Foto: Telegraf.rs

Na kraju je stigla i korpa, pa su radnici JKP „Hammeum“ Nebojša Nastić i Slavoljub Ivanović uz pomoć učenika ove škole Dušana Mihajlovića bezbedno popeli mladunče na drvo. Kako niko ne vidi gnezdo, ono je stavljeno na granu ispod one na kojoj je mama sova, a ova porodica odjednom postala je ne samo najpoznatija u školi, već i u čitavom gradu!

(B.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA