Ćirilica ili latinica? Autobuska stanica u Kikindi pronašla je genijalno rešenje

Karte su identične, razlikuje se samo pismo

  • 8

Dvoje putnika sedelo je u istom autobusu iz Kikinde za Beograd, u isto vreme su kupili kartu, ali jedna je u potpunosti ispisana ćiriličnim pismom, a druga latiničnim.

Aparat, čini se, sam bira kako će da štampa karte. Pa ko voli latinicu, a dobije ćirilčicu, neka se ne ljuti. Sledeći put će možda izvući i kartu po svojoj volji.

Autobuska stanica u Kikindi, Foto: Mateja Beljan

Ili, ako neko ne razume da čita jedno pismo, može da baci pogled na kartu svog saputnika.

Ovo rešenje je pomalo neobično, ali stanica je uspela da ispoštuje jednakost oba pisma, premda je ćirilica jedino zvanično.

Srećom, nismo primetili karte koje se štampaju na mađarskom, rusinskom, rumunskom, slovačkom, hrvatskom ili engleskom jeziku. To bi već bilo previše.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Van

    25. april 2019 | 20:05

    Ćirilica je službeno pismo i to treba poštovati, kao u svakoj drugoj zemlji što se mora poštovati službeno pismo. Primena dva pisma do sada je ostavilo velike posledice za Srbiju i srpski narod. Da će sva dela napisana latinicom biti smatrana da pripadaju kulturnoj baštini hrvatske države i hrvatskog naroda.

  • Milan

    25. april 2019 | 20:35

    Uvek mi moramo da ugađamo drugima a ko ugađa nama ?

  • Душан

    14. maj 2019 | 02:05

    Пишемо ћирилицом! Вратимо Србију нашем народу! Вратимо веру, слогу и здрав систем вредности. Потребно је да се сви мало потрудимо и свима ће нам бити боље. Живела наша лепа Србија!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA