≫ 

Kako zaista izgleda kobni put kod Kuršumlije na kome se nižu nesreće i žrtve: "Ovde je katastrofa, vozači pretiču i na punu liniju da bi izbegli rupe"

Potez od Barlova do Kuršumlije, gde se udes dogodio, ima najviše krivina i najlošije je zakrpljen

  • 23

"Sam put, koji je deo magistralne deonice Niš - Priština prilično je opasan, posebno ovaj potez od Barlova do Kuršumlije, jer ima puno krivina, a kolovoz je u lošem stanju. Više puta je krpljen, kao i sada, ali je pun nagiba." Ovako za Telegraf.rs pričaju meštani Barlova i očevici stravičnog udesa autobusa i kamiona koji se dogodio baš na tom potezu.

Jezive slike izgorelog autobusa i vatrom progutane kabine kamiona i dalje potresaju stanovnike obližnjeg mestašceta. Oba vozača preminula su na licu mesta, a nije bilo spasa ni za tri putnice iz autobusa koje su sedele tik iza vozača i takođe izgorele.

Taj put ranije je, pričaju meštani, korišćen isključivo za teretni saobraćaj prema Kosovu i Metohiji, pa je dnevno u sezoni, prolazilo i po 2. 000 vozila. Od kako su uvedene takse, broj vozila se smanjio.

- Sada dnevno ovim putem prođe oko 1.000 vozila. U sezoni, odnosno leti i kada je vreme godišnjih odmora je daleko više vozila - kazala nam je osoba koja je dobro upućena u promet saobraćaja na ovoj relaciji.

Put je više puta krpljen i pun je krivina, Foto: Telegraf

Ipak, kontrola vozača je slabija, baš zbog toga što su put i teren nepregledni i što nema odmarališta. Neretko je uz visok nagib i oštra krivina, a okolina je takva da je preglednost minimalna.

- Ma ovde voze katastrofa, pretiču na punu liniju, kako bi izbegli rupe skroz pređu na suprotnu stranu, a preglednost je loša - komentariše meštanin Barlova.

Printskrin: Google Maps

Da podsetimo, petoro putnika izgorelo je u sudaru kamiona i "Nišekspresovog" autobusa na putu Kuršumlija–Prokuplje u utorak 30. aprila, oko 6.45 sati. Poginula su oba vozača i tri putnice, dok je šest osoba prebačeno u lokalne bolnice.

Siniša Mijailović, Irena Vesović, Dobrila Radovanović, Zihnija Košuta i Jelica Radović izgubili su život u stravičnom udesu kamiona i autobusa. Policija i vatrogasci na mestu nesreće su zatekli ugljenisana tela. Poginuli su vozači autobusa Siniša Mijailović i vozač kamiona Zihnija Košuta, kao i tri putnice, od kojih su dve medicinske sestre.

Jezivi prizori sa mesta udesa, Foto: MUP Srbije

Sudar se dogodio kada su se kod mesta Barlovo sudarili autobus "Niš ekspresa", kojim je upravljao Mijajlović i kamion sa prikolicom. Autobus je išao ka Prokuplju i u jednom trenutku prešao je na suprotnu stranu kolovoza i direktno udario u kamion.

(B.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đorđe

    2. maj 2019 | 21:04

    Na putu od Niša do Merdara ima puno kritičnih mesta i put je u katastrofalnom stanju. Put je najlošiji na pravcu Merošina - Prokuplje.

  • Sarka

    2. maj 2019 | 20:54

    A registracija vozila koju placamo 13% ide na puteve Srbije!

  • Sajla

    2. maj 2019 | 21:24

    Čini mi se da ni jedan kraj u Srbiji nije toliko zapostavljan kao Toplica a posebno Kuršumlija. Nekad smo smatrani četničkim krajem pa su nas zaobilazili u širokom luku. Tiha jeza je Kosanica (deo prema Kosovu). Tu je put užasan. Nešto su ga krpili ali nedovoljno a seoski putevi se rade samo ako seljaci prikupe novac. E zato su sela ostala pusta. Ali koga je to briga. Da, da, trinaesto prase je taj kraj još od Drugog svetskog rata. Žalosno ali istinito.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA