≫ 

Momak (24) ponudio sopstveni bubreg na oglasima i tražio pare za garsonjeru: "Tuga i bol, ne mogu više ovako"

"Dao bih bubreg nekome kome je zaista potreban, doniraću, ali imam svoju cenu". Postavio je oglas, a zatim ga izbrisao

  • 30

Da je "prodaja bubrega" rešenje za životne probleme, često možemo čuti u šali... Jedan organ manje, a par desetina hiljada evra u rukama. Ali, da li je moguće da neko zaista razmišlja na taj način? Jedan onlajn oglas šokirao je sve koji su u pretragu kucali "garsonjera".

"Prodajem bubreg, krvna grupa A pozitivna, 24 godine, ovo nije prevara, kome je potreban bubreg neka me nazove na broj 065/... Rešio sam da prodam, ne mogu više ovako, da živim u lošim uslovima, a od male plate ne mogu ništa da postignem, više bih voleo makar da imam garsonjeru ali da bude čisto, uredno i lepi uslovi, nadam se da me shvatate, cenu sam stavio 35.000 evra ali ako ne može najviše mogu da smanjim do 30.000 evra. Tuga i bol, ali nemam drugih mogućnosti i izvinjavam se glavnima na ovom sajtu što sam postavio ovaj moj oglas", napisao je ovaj momak.

Oglas je ubrzo uklonjen sa stranice.

Foto: Printskrin

Našem novinaru je u poruci potvrdio da zaista hoće da proda organ i da za svoju donaciju ima i svoju cenu, ali nije želeo da u javnost iznosi detalje svoje muke.

Foto - Ilsutracija: Profimedia, Sciencephoto RM, Pixabay

- Ne hvala, svestan sam rizika i znam da čovek može živeti sa jednim bubregom i da to doktor uradi profesionalno. Znate da su nam male plate i živim u lošim uslovima, meni bi i garsonjera bila dovoljna, samo da je čisto i uredno i da pazim na higijenu - odgovorio je SMS-om.

Kada smo mu ukazali na to da prodavanje organa baš i nije legalno, da bi mogao samo da donira nekome ako je zaista potrebno, a da bi njemu možda neko mogao da pomogne i bez toga, on je samo kazao da ima svoju cenu.

- Dao bih bubreg nekome kome je zaista potreban, doniraću, ali imam svoju cenu - iskren je on.

Ipak, da biste dobili bubreg, potrebno je da se pogodi mnogo toga, a ne samo krvna grupa, pa se za to jedino možete obratiti institutima koji se time bave. A tamo se organ dobija besplatno i daje dobrovoljno, obično nakon moždane smrti donora...

VIDEO: Koliko znate o doniranju organa?

(M. Beljan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    6. maj 2019 | 15:31

    Prodajem polni organ polovan i skroz izraubovan, zao mi da ga bacim.

  • Rastko

    6. maj 2019 | 15:23

    Upravo takvima sto imaju novca nikada NE bi prodao bilo koji svoj organ pa taman skapavao i od gladi i beznadja.

  • Rastko

    6. maj 2019 | 15:17

    A za odrzavanje garsonjere dao bi i drugi i to vrlo brzo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA