≫ 

Učenici X beogradske gimnazije pokazali šta drugarstvo znači: Čistili su, prali, selili i prikupili 3.000 evra. Sada njihovi drugari mogu na ekskurziju

Rmpalije su čistili dvorišta i radili selidbe, a devojke su, na primer, čuvale decu

  • 9

Učenici III/1 Desete beogradske gimnazije oduševili su celu Srbiju kada su rešili da nađu posao da bi skupili novac za šestoro drugara koji nisu imali da plate ekskurziju.

Sada ne samo da su teškim radom skupili 3.000 evra za svoje drugove, već su nastavili da skupljaju novac i za drugu decu iz škole koja ne mogu da plate put.

- Sakupili smo novac za drugare iz našeg odeljenja, ali to ne znači da smo prekinuli sa radom. Kada smo skupili za njih, novac smo počeli da prosleđujemo i drugarima iz drugih odeljenja. Osim novca, prosleđujemo im i poslove, tako da smo sada svi uključeni u akciju - priča Sergej Munić, jedan od učenika ovog divnog odeljenja.

Maštovit oglas koji je pre nekoliko meseci postavila njihova razredna Dragana Možek naišao je na veliki odziv.

- Imali smo najrazličitije poslovne ponude. Radili smo razne vrste keteringa i držanja časova, a neke teže poslove smo podelili, baš kao što je razredna u oglasu i navela. Rmpalije su čistili dvorišta i radili selidbe, a devojke su, na primer, čuvale decu. Osim ovakvih poslova, imali smo i nekoliko lepih druženja. Posetili smo domove za stare, a i decu iz Tiršove. Takođe smo imali i neobične akcije. Ne znamo ko nas je angažovao, ali nam je plaćeno da očistimo kej. Taj dan nas je vreme poslužilo i bilo nas je dosta na terenu. Taj dan će nam najviše ostati u sećanju - kaže kroz smeh Hana Eco.

Njihova priča u medijima osvojila je mnoga srca. Ponude su dolazile sa svih strana, a imali su ih toliko da je nekoliko učenika pomagalo tako što se javljalo na telefon i ugovaralo aranžmane. Đaci su kroz ovu akciju, između ostalog, naučili da cene novac koji roditelji obezbeđuju za njih, da nesebično pomažu onima u nevolji, ali i da daju dobar primer drugim školama.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MT

    14. maj 2019 | 08:00

    Bravo!!! Ova deca treba da budu primer svima.

  • Beba

    14. maj 2019 | 08:01

    Sve pohvale za divnu i vrednu decu!

  • Milena

    14. maj 2019 | 07:06

    Bravo za decu! Nadam se da ce se ovaj trend prosiriti na sve skole i drago mi je sto su pojedini naucili da treba biti prvo čovek...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA