≫ 

Prelepa mlada mama Andrea iz Subotice ostala je nepokretna posle nesreće, ali ni nakon 4 godine, ne odustaje od namere da ponovo hoda (FOTO)

Za sledeću rundu lečenja nedostaje 3.000 poruka, sat otkucava, kucajte odmah 226 na 3030

  • 10

Onog dana kada sam počela prepisku sa Andreom Mudrić (33), bila sam nervozna i besna što već kasnim s mnogim tekstovima i moram da se izvinjavam urednici, što čekam neki odgovor na poruku za koji znam da nikad neće stići, što pada kiša, a ja mrzim kišu... Posle prepiske sa Andreom, nisam odmah mogla da napišem tekst, ali sam prestala da budem besna.

Ova mlada mama iz Subotice ima život kakav niko od nas ne bi poželeo. Međutim, kad pogledate njeno lice, vidite samo jednu prelepu, vedru, nasmejanu ženu koja zrači optimizmom. Od grudi na dole ona je potpuno nepokretna. Ne može da potrči za svojim ćerkicama, da ih uzme u naručje i zavrti, da prilegne pored njih kada ružno sanjaju i da ih zagrli.

Sve je počelo 22. jula 2015. godine. Bio je to dan kao i svaki drugi, kao i svaki koji započinjemo besni zbog mnogih stvari, a nesvesni koliko smo zapravo srećni samo zbog toga što smo živi i zdravi.

Andrea se vozila kao suvozač na motoru kada je iz sporedne ulice izleteo automobil i udario u nju. Ona je pala i sa ozbiljnom povredom kičme hitno prebačena na Vojnomedicinsku akademiju, gde joj je ugrađen stabilizator na šestom i sedmom pršljenu. Posle dva meseca poslata je na banjsko lečenje, gde je provela dva meseca, ali pomaka nije bilo. U tom trenutku, većina nas bi potonula. A Andrea je baš tad najjače zagrizla. Odlučila je da sama potraži kliniku koja bi joj pružila nadu. Zahvaljujući prijateljici Mariji Milošević stupila je u kontakt sa prof. dr Dušanom Marićem iz klinike u Novom Sadu.

- Dobila sam ubrzo odgovor, gde doktor kaže da je moj slučaj izuzetno težak, da ne može da garantuje nikakav vid pobošljanja. Inače, on je jedini doktor koji je realno rekao kakve su mi šanse. Ipak, nešto me vuklo da treba da probam, nemam šta da izgubim, prošlo je puno vremena i znala sam da može biti samo još gore - kaže Andrea.

Uradila je kompletnu krvnu sliku i rezultati su bili fenomenalni. Bio je to prvi put da Andrea posle dužeg vremena čuje neke dobre vesti. I to samo zahvaljujući tome što se nije predala.

- Nakon prvog tretmana presađivanja matičnih ćelija, krenulo je poboljšanje. Sada sam trenutno kući u Subotici, planiram da idem i na rehabilitaciju u Orto MD, to mi preporučuje doktor. Skupljamo novac za rehabilitaciju, jer nažalost mi ne bi mogli da pokrijemo te troškove. Svi se jako nadamo da ću uspeti vratiti osećaje i napraviti prve korake uz pomoć dobrih ljudi. Uz trud, volju i želju koju imam, sigurna sam i verujem da ću uspeti - poručuje mi Andrea.

Na pitanje kako provodi dane, čekajući na narednu rundu lečenja, ona odgovara:

Andrea Mudrić

Ne skida osmeh s lica i ne odustaje, Foto: Facebook

- Pomažem mami u kućnim poslovima, šta god mogu. Samo jedna kap vode i cvet se ponovno uspravi. Samo malo ljubavi i čovek ponovno postane hrabar - zaključuje junakinja ove priče, a ja se sramim. Jer mogu da potrčim i zagrlim one koje volim, i zaboravljam da je to sasvim dovoljno.

Andrei Mudrić za novu turu presađivanja matičnih ćelija potrebno je oko 15.000 evra, ali to nije uspela sakupiti u 100 dana, koliko je bio rok. Potrebno je još oko 3.000 sms poruka. Za pomoć i dalje važi slanje sms-a 226 na 3030.

Možete pomoći i uplatama na dinarski račun: 160-5500102341697-15, Banka Intesa na ime Andrea Mudrić ili na račun Fondacije Budi Human dinarski: 160-458748-68 devizni; 00-540-0001804.2, IBAN;RS35160005400001804297.

VIDEO: Trenutak u kom muzičar Amadeus benda stavlja 4.000 evra na krilo Milana koji se bori za život

(Miljana Leskovac)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • n

    15. maj 2019 | 08:10

    za dovodjenje mitingasa i buseve 2 miliona evra, a ovde nista... Državo, jadna li si!

  • Triger . Uskokovic NACELNIK

    15. maj 2019 | 10:53

    Pa kad Vlada nema paraDali smo sve na obnovu Notr-dama...

  • Srbin Banja Luka

    15. maj 2019 | 09:36

    Postoji li nacin da se otvori humanitarni broj i u Republici Srpskoj? Pomogli bi ljudi odavde da ova mlada zena dobije svoju bitku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA