≫ 

Kako je odeljenje jedne srpske bolnice od strave i užasa postalo jedno od najmodernijih u zemlji (FOTO)

Svi unutrašnji zidovi su srušeni i napravljeni potpuno novi, uz to je naravno išla i nova stolarija

  • 5

Interno odeljenje Opšte bolnice Pančevo, koje je ličilo na prostor za snimanje horor filmova, od juče radi u novom ruhu. Rekonstruisano je i izgleda potpuno drugačije. Ni nalik onome što je nekada bilo.

- Svi unutrašnji zidovi su srušeni i napravljeni potpuno novi, uz to je naravno išla i nova stolarija. Uradili smo tri nova lifta, dva u postojećim oknima, a jedan u potpuno novom. Imamo trenutno najmoderniji protivpožarni sistem. Odradili smo internet konekciju sa video nadzorima za ulaze, sa mogućnošću zaključavanja odeljenja da ne bude ulaska i izlaska kao na autobuskoj stanici, kao što je bilo nekada. Uradili smo kompletno vodu, kanalizaciju, struju, podigli termoenergetsku efikasnost za 100 odsto novom izolacijom - detaljno je za 013info.rs objasnio direktor pančevačke bolnice dr Slobodan Ovuka.

Nekada je bilo dva santitarna čvora na spratu, amonijak se osećao kao na beogradskoj železničkoj stanici, a sada svaka soba ima svoje kupatilo. 

- Urađene su centralna klimatizacija i grejanje, nema više kačenja klima na fasadu. Ispunjeni su i finansijski i ekološki i energetski standardi. Urađen je i novi bazen za fizikalnu terapiju - naveo je dr Slobodan Ovuka.

VIDEO: Vučić obišao rekonstruisane prostorije KBC Zemun

(Telegraf.rs/013.info.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pancevka

    15. maj 2019 | 09:21

    Jos i zdravstveni radnici da se malo edukuju u radu i ponasanju i covek bez straha da im ode na ruke ovako dzaba zidovi kad idemo ko na klanje kako se ophode prema narodu.

  • M

    15. maj 2019 | 19:34

    Cela bolnica kao kafilerija.ovde je vreme stalo sedamdesetih godina.

  • Zorica

    20. maj 2019 | 13:08

    Nadam se da je I osoblje bolnice promenilo svoje ponasanje, cast izuzetcima, svi su uglavnom agresivni I neljubazni, a pojedini nece ni da te pogledaju ako im ne tut es neku susku.... Jos uvek Imam gorak ukus kad se setim mog iskvustva sa pomenutom institucijom, tojest zapolenima u njoj...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA