Sneg je na Zlatiboru padao celu noć: U Kosjeriću zavejao olistali malinjak, a Zlatar se uveliko beli (VIDEO)

Temperatura je u ovom mestima u sredu ujutru između dva i šeste stepeni Celzijusa

  • 0

Sneg koji od juče veje kroz Zlatiborski okrug zabeleo je Sjenicu i sela oko Kosjerića, dok su planine Zlatar i Zlatibor kao usred zimske sezone. 

Na Zlatiboru temperatura trenutno iznosi svega tri stepena Celzijusa. Na jednoj od omiljenih sprskih planina sneg pada od juče, a nije prestao ni tokom večeri. Oni koji su na ovu planinu doputovali radi prolećnog odmora, verovatno žale što sa sobom nisu poneli skije.

Istovremeno se zabeleo i obližnji Zlatar, gde je temperatura jutros tek za koji stepen viša nego na Zlatiboru.

 
 
 
View this post on Instagram

To je jednistavno Zlatar ❄❄❄❄ #zlatar #zlatarplanina #zlatarmountain #planina #snegumaju😊A post shared by Mountain energy * Zlatar * (@energyofthemountain_zlatar) on

 

U selu Varda kraj Kosjerića sneg u maju naneo je poljoprivrednicima štetu, jer je pao na uveliko olistale malinjake. Maline na Vardi stižu kasnije, ali u trenutku kada bi prolećni radovi trebalo da su u jeku, ledene padavine su iznenadile proizvođače.

Kosjeric, sneg, selo Varda

Malinjak u selu Varda kraj Kosjerića Foto: Facebook/KOSJERIĆ - OGLASNA TABLA

Podsetimo, i Sjenica "srpski Sibir" osvanula je jutros pod debelim belim pokrivačem. U Sjenici je jutarnja temperatura bila oko dva stepena, trenutna iznosi četiri,  a slab sneg je sinoć provejao i kroz Novu Varoš, dok je onaj umerenog inteziteta zatekao goste Kopaonika. 

Kako je ranije najavljeno iz RHMZ-a, očekivalo se da na području Srbije ukupna količina padavina u većini mesta bude od 20 do 40 milimetara, a lokalno i oko 600 milimetara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA