≫ 

Nikola je dobio pogrešnu dijagnozu i tada počinje njegov pakao: Upozorio je sve na ovu opasnost i pita se ko je zapravo bolestan (VIDEO)

Prema analizi šabačkog Zavoda on ima hepatitis B, a ni jedna od pet analiza koje je uradio posle toga ne potvrđuju da je zaražen

  • 48

Šapčanin Nikola Kulezić (32) juče je u video klipu na društvenim mrežama javno ukazao na propust Zavoda za javno zdravlja iz Šapca, gde su mu, kako tvrdi, dali pogrešan rezultat analize krvi. Njegova pogrešna dijagnoza bila je "hepatitis B"!

Zbog uvećane žlezde na vratu, lekar je Nikolu uputio na serološke analize i tada počinje njegov pakao i cela ujdurma koju je, kako kaže, teško podneo, a sve će se završiti na sudu.

Prema analizi šabačkog Zavoda on ima hepatitis B, a nijedna od pet analiza koje je uradio posle toga u privatnim laboratorijama i na Torlaku ne potvrđuju da je zaražen.

Zato je danas sa advokatom napisao tužbu protiv Zavoda, a u javnost izneo snimak u kojem je izneo svoje neverovatno iskustvo.

- Ovo je velika sramota. Ako svi ćutimo, ništa nećemo promeniti. Zbog toga sam snimio video i postavio ga da upozorim druge ljude kakvi se propusti dešavaju i ako se javi bar jedna osoba kojoj sam pomogao biću srećan. Što se tiče tužbe, odštetu ću javno uplatiti u humanitare svrhe - kaže Kulezić.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
U kakvoj mi drzavi zivimo kad zavodi za zdravlje izdaju pogresne rezultate???Velika sramota za javnu ustanovu!!!Објава коју дели Nikola Kulezic (@coolezic) дана

On dodaje da mu nije jasno kako je u uzorku krvi izolovan hepatitis B. Nagađa da li je u pitanju greška mašine ili je rezultat jednostavno zamenjen, ali u svakom slučaju propust Zavoda za javno zdravlje ocenjuje kao neoprostivu grešku.

- Zbog njihove greške porodica i ja smo doživeli veliki duševni bol i stres, ni krivi ni dužni. Kada mi je lekar saopštio da nalaz pokazuje da sam pozitivan na hepatitis B počeo sam da se gušim i samo što se nisam onesvestio. Ponovio sam posle toga pet puta analize u privatnim laboratorijama i na Torlaku i ispostavilo se da nisam zaražen - dodaje Kulezić.

U komentarima ispod njegovog posta na Fejsbuku vrlo brzo je postavljen veliki broj komentara u kojima se navode slična iskustva sa šabačkim Zavodom.

- Čiji je, u stvari nalaz koji je kod mene? Da li je moj nalaz kod nekog drugog i on živi sa ubeđenjem da je zdrav, a nije? Šta da rade ljudi kada im se dogodi ovako nešto kao meni? Da doživotno budu registrovani, kao što bih i ja bio zaveden u tamo nekim knjigama da nisam imao novca da platim analize u privatnim laboratorijama. Gradio sam karijeru 15 godina i slučajno, zbog nečije greške ili namere sve treba da bude srušeno. Da li je neko pomislio kako će moja porodica sve to prihvatiti, supruga pre svega jer poznato je kako se prenosi virus hepatitisa B - pita se Kulezić.

Direktorka šabačkog Zavoda za javno zdravlje dr Milijana Popović potvrdila je za Telegraf.rs da je formirana stručna komisija koja će utvrditi činjenično stanje da će nakon toga obavesiti javnost o ovom slučaju.

UMETNIK SA USPEŠNOM KARIJEROM

Šapčanin Nikola Kulezić (32) u javnosti je poznat kao umetnik iz sveta kozmetike i frizure. Svetski je rekorder za najvišu podignutu kosu (1,2 metra) i Ginisov rekorder za najdužu nadograđenu kosu na svetu koja je iznosila 820,29 metara.

VIDEO: Opšte prebijanje doktora u bolnici

(D. Grujić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🌞

    15. maj 2019 | 21:22

    Sta reči kupljene diplome sta rade sa zdravstvom,nema vise da se nadje dobar doktor!Zasto?Zato sto je to sve na crno ispod ruke radjeno,evo jedan primer:" Daj toliko novca a ja tebi donosim diplomu,i od sutra ti je cerka ili sin ..doktor,"a sto posle umire narod eee Srbijo😪😪😪para busi gde burgija nece mnogo je zalosno za nasu zemlju najgori smo postali.

  • Vule

    15. maj 2019 | 19:44

    Bravo decko,živ nam bio !

  • Zvezda

    15. maj 2019 | 19:50

    Srecu ti zelim lepi mladi covece!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA