≫ 

Marija (30) je jedina direktorka u Beogradu koja motocikl vozi na štiklama: Transformacija iz seksi bajkerke u poslovnu ženu (VIDEO) (FOTO)

Najlepša srpska bajkerka u intervjuu za portal Telegraf.rs otkriva nešto više o balansu između direktorskog posla i strasti prema motociklizmu

  • 46

Marija Petrović Maraya (30) je najlepša srpska bajkerka.

Ona strastveno vozi motore, a u isto vreme je poslovna i uspešna mlada žena. Pre dve godine postala je direktor internacionalne prodaje u jednoj poznatoj američkoj kompaniji u Beogradu i rešila je da nam otkrije tajnu kako uspeva da izbalansira ove dve svoje strane.

Preko dana nosi poslovna odela, suknje i anket tašnu, a popodne i uveče se transformiše u opasnu bajkerku u moto, kako ona kaže nindža, odelu. Motor vozi na štiklama, dok dnevne obaveze obavlja u moto-čizmama. Postavili smo joj nekoliko pitanja kako bismo saznali nešto više o njoj i evo šta nam je odgovorila.

  • Čime se bavite, kojim poslom?

Ja sam direktor internacionalne prodaje u američkoj kompaniji, bavimo se finansiranjem i nekretninama širom sveta. Naš posao je vrlo dinamičan i veoma uživam u njemu.

Marija Petrovic Maraya Foto: Ivana Trišić
  • Da li je teško raditi za stranu firmu i biti na odgovornoj direktorskoj poziciji, a u isto vreme biti bajkerka?

Biti direktor nosi sa sobom određene odgovornosti i posledice, ali isto tako daje i određenu vrstu slobode tako da mogu sama da planiram svoje vreme i da uživam u onome što jako volim da radim, a to je da vozim motor i uživam u prelepoj prirodi i ovim divnim putevima

  • Kako balansirate svoje dve ličnosti i kako izgleda transformacija iz poslovne žene u hrabru bajkerku?

Pa ne bih rekla da su to dve ličnosti, to sam sve ja. Naravno biti ozbiljna poslovna zena, ne umanjuje moju avanturističku stranu. Uspevam da uskladim svoj posao i slobodno vreme i uživam podjednako.

Marija Petrovic Maraya Foto: Ivana Triši
  • Kako ste dobili nadimak Maraya i ko vam ga je dao?

Zapravo mene su od malena zvali Maraya, tako da ne znam ko je bio odgovoran za nadimak, ali nema veze sa Marajom Keri. Na ime Marija se retko i odazivam, osim kada čujem dobro poznati glas mog tate i svoje ime, tad znam da sam nešto kriva.

  • Odakle ljubav prema motorima i ko vas je naučio da vozite?

Malo pre pomenuti tata mi je usadio ljubav prema motorima dok sam bila jako mala. Pored njega sam naučila sve što treba da znam o motoru i vožnji, jer smo i brat i ja bili njegove senke godinama. Prvo tata na njegovom motoru, pa mi pačići za njim.

  • Kada ste prvi put seli na motor i koliko dugo vozite?

Prvi motor sam dobila sa 8 godina ,tako da ce ovog leta biti 23 godine kako vozim.

Marija Petrovic Maraya Maraya je prelepa mlada devojka; Foto: Ivana Trišić
  • Je l možete da nam opišete život na motoru iz vašeg ugla?

Motor svima nama pruza jednu posebnu vrstu slobode, ma koliko da je rizično i koliko god prijatelja izgubimo svake godine u saobraćajnim nesrećama mi smo i dalje na motorima. Mogu slobodno svoj motor da nazovem drogom, jer adrenalin ume da stvara zavisnost. Dovoljno je da samo dam gas i onda taj osećaj da svom tom snagom ja upravljam je neprocenjiv. Vrlo je teško odreći se tako nečega.

  • Da li posećujete moto-skupove i druge moto manifestacije?

Sada retko, kada sam bila tinejdžerka išla sam sa tatom, sada kada imam slobodnog vremena vozim se gde ja želim, vrlo često i sama.

  • Da li se bajkerke međusobno druže i kako izgleda vaš izlazak?

Družimo se. Poslednjih godina od kako imamo grupu "Bajkerke sa guvernalom u rukama", pridružuju se žene širom Srbije i onda organizujemo druženja i vožnje. Zimi kada se ne vozi, okupljamo se, obično uz svirku, pivo i slana krilca!

Marija Petrović Maraya, bajkerke Foto: Privatna arhiva
Marija Petrović Maraya, bajkerke Foto: Privatna arhiv
  • Da li vam se nekada desio pad sa motora ili sudar? Ako jeste, da li od tada vučete neki strah i šta ste promenili u vožnji?

Naravno da jeste, mi bajkeri umemo da kažemo da postoje dve vrste bajkera, a to su oni koji su imali udes i oni koji će tek da imaju udes. Motoristi zapravo ne padaju sa motora, obično su to udesi. Jedan od mojih mi je ostavio povredu desnog ramena i kolena, tako da uvek znam kada se menja vreme.

  • Da li znate sami da popravite motor?

Pa ja imam jako veliku sreću da se moj motor ne kvari. Na njemu menjam samo potrošni materijal. Sama umem da promenim,ulje i filter za ulje,da izbacim vazduh iz kočnica, da očistim i podmažem lanac,zamenim akumulator, ali kad bi bilo nekog kvara definitivno bih morala da pozovem prijatelje da to poprave.

  • Sta koristite od moto opreme?

Od moto opreme koristim sve! Čak i na plus 40 uvek sam pod punom opremom, jer motor može da se popravi, a mi nemamo rezervne delove. Moramo da se pazimo. Kaciga uvek i svuda!

Marija Petrović Maraya Foto: Ivana Trišić
  • Da li imate neki savet za buduće vozače?

Upravo ono što sam rekla malo pre. Nosite opremu, nemojte žaliti novac, kaciga ce vam spasiti život, kombinezon ce vas spasiti od ogrebotine i nekad lomova, čizme cuvaju noge, protektori na sve strane. I kad je vruće i čini vam se da vam ne treba, treba vam! Otvorite 16 pari očiju, predviđajte da vozači u kolima ne gledaju u retrovizore, daju pogrešne migavce ako ih uopšte koriste, čuvajte se!

  • Kako okolina reaguje na vas?

Pa reći ću da reaguju pozitivno, deca me strašno vole. Oduševljavaju se motorom, stalno hoće da ga pipnu, pa im ja onda objašnjavam gde smeju, a gde ne, šta je vruće, a šta nije. Sve više devojaka mi prilaze sa pitanjem: Želim da vozim motor, kako to da ostvarim? Što se tiče muškaraca naravno da su pozitivne reakcije.

Ono što nam je Maraya takođe otkrila je da je nekoliko puta bila kaskader u filmovima, popularnim reklamama i serijama.

Marija Petrović Maraya Foto: Ivana Trišić
Marija Petrovic Maraya Foto: Ivana Trišić

Zahvaljujemo se Marayi na profesionalnoj saradnji i nadamo se da će nas pozvati na neki budući set, kako bismo zabeležili sve njene moto akrobacije i veštine!

(Telegraf.rs / Ivana Trišić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ejjee

    18. maj 2019 | 23:00

    A sta je direktorka prodala, da bi bila direktorka prodaje! Dobro je da se sad bar kaže prodala, a ranije je bilo dala, zamisli direktorka dalaje!😂😂😂😂😂😂

  • Jelena

    18. maj 2019 | 23:00

    Devojka je preslatka pod broj jedan, pod broj dva i druge bajkerke nose cizme na stikle, pod broj tri izgleda bas sexy u ovoj opremi :)

  • Nešaniš

    18. maj 2019 | 22:59

    Hvala Bogu da pišete o jednoj pametnoj, uspešnoj a pre svega normalno devojci. Bravo. Sve najlepše joj želim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA